ĐERONA PRED MEČ SA SLOVENCIMA: Dva ključna meča za budućnost nacionalnog tima

Rukometna reprezentacija Srbije danas je počela pripreme pred ključne mečeve za odlazak na Svetsko prvenstvo koje će se naredne godine igrati u Poljskoj i Švedskoj.

U poslednjem krugu baraža naši momci će se boriti sa reprezentacijom Slovenije. Prvi meč se igra u sredu u Celju, a u drugom će reprezentacije susednih država snage odmeriti u subotu u Beogradu.

Selektor Toni Đerona vrlo jasno je istakao važnost predstojećih mečeva, iako je naglasio da nam žreb nije bio naklonjen.

Ovo su dva ključna meča za budućnost nacionalnog tima i očekujemo pobedu. Ove dve utakmice nam pružaju mogućnost da igramo na Svetskom prvenstvu sledeće godine, a mi moramo biti tamo. Žreb nam nije bio naklonjen ni ovoga puta, ali siguran sam da ni Slovenija nije zadovoljna zbog ekipe koju je izvukla. Drugi meč igramo na domaćem terenu, u Kragujevcu i to je bitno. Ali i u prvom meču ćemo pružiti 100 odsto svojih mogućnosti da se vratimo iz Slovenije sa pobedom, poručio je Đerona.

Slovenija je promenila selektora posle Evropskog prvenstva, a španski stručnjak na klupi Srbije mogao je u prethodnom krugu baraža, kada su Slovenci izbacili Italijane, da vidi šta može da očekuje.

Gledali smo utakmice sa Italijom i primetili da je već bilo izvesnih promena u igri Slovenije. Poznajem Uroša Zormana, dugo je igrao u Španiji, takođe njegov asistent Luka Žvižej je bio moj igrač u Barseloni. Novi stručni štab je doneo novu atmosferu i verovatno nove ideje. Slovenija ima mnogo kvalitetnih igrača, ali mislim da ćemo uspeti da ih savladamo u oba meča, pun je optimizma selektor naše reprezentacije.

Bio je direktan i kada je reč o poslednjem Evropskom prvenstvu, koje je nazvao košmarnim.

Utakmice sa Češkom su bile veoma važne, prvenstveno zbog prilike da realizujemo neke taktičke zamisli pred utakmice sa Slovenijom, dok je sam rezultat bio u drugom planu. Neke ideje su funkcionisale, druge u manjoj meri, ali su nam mečevi bili potrebni da na delu napravimo provere posle košmarnog Evropskog prvenstva, rekao je Đerona.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE