ĐOKOVIĆ: Nedostaje mi takmičenje, Rolan Garos najvažniji

Novak Đoković je ove godine odigrao samo tri meča, usled zabrane nastupa na većini turnira zbog statusa imunizacije na koronavirus, ali je konačno došao red na njegov povratak, na masters turniru u Monte Karlu.

On će tamo u drugom kolu odmeriti snage sa španskim teniserom Alehandrom Davidovičem Fokinom.

Novak je danas govorio pred novinarima i otkrio da mu nedostaje takmičenje.

Nadam se da neću odigrati šest mečeva za šest meseci. Nedostaje mi takmičenje. I dalje osećam motiv da budem na turu, da se nadmećem sa mladim igračima i da izazovem najbolje na svetu da se borimo za titule. Jasno je da poslednjih četiri-pet meseci su bili jako teško za mene, psihički i emotivno, ali trudim se da ostavim sve to iza sebe, izjavio je najbolji teniser sveta.

On se potom osvrnuo na svoje igre na šljaci, potvrdivši da će mu Rolan Garos biti najvažniji kada je reč o turnirima na ovoj podlozi.

Ja sam odrastao na šljaci u Srbiji i mnogo godina sam igrao samo na njoj. Gledajući rezultate, ona nije podloga na kojom sam najuspešniji, iako sam imao neke velike uspehe na njoj, podsetio je Novak, pa poručio:

Naravno, osvajanje Rolan Garosa prošle godine je najsvežije sećanje kada je šljaka u pitanju, a turnir u Parizu će mi biti najvažniji na ovoj podlozi i ove sezone. Potrudiću se da mi prošlogodišnji trijumf bude inspiracija da ove godine počnem takmičenje na šljaci na najbolji mogući način, rekao je Đoković.

Prema poslednjim prognozama, Đoković bi trebalo da nastupi na svim najvećim turnirima na šljaci, odnosno, osim Monte Karla, i na mastersima u Rimu i Madridu, kao i na Rolan Garosu, gde brani titulu od prošle godine. Pored toga, gledaćemo ga i na “Serbia openu” koji će se igrati nakon Monte Karla.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

EKSPLOZIJA KEŠ NAGRADA: Preuzmi deo fonda od čak 2.400.000 DINARA!

Expanse Eksplozija u Meridianu ulazi u foto-finiš! Polako se približavamo završnoj fazi promocije EXPANSE EKSPLOZIJA u Meridianu. Iskoristite jedinstvenu šansu,...

POVEZANE OBJAVE