Lajović bolji u srpskom duelu u Monte Karlu

U meču 1. kola masters turnira u Monte Karlu između dvojice srpskih tenisera, Dušan Lajović je bio bolji od Filipa Krajinovića sa 2-0, po setovima 6:2 i 7:6 (7:4).

Lajović, koji je na 48. mestu ATP liste, ostvario je dva brejka u prvom setu i ubedljivo dobio ovaj deo igre. U trećem gemu je iskoristio prvu od dve uzastopne brejk prilike, dok je kasnije još jednom, bez izgubljenog poena oduzeo servis svom sunarodniku, a zatim odservirao za 1-0 u setovima.

Činilo se da bi na sličan način mogao da se završi i drugi set i da Lajović ekspresno ostvari pobedu, ali je došlo do velikih uzbuđenja.

Krajinović je ponovo izgubio servis u trećem gemu, nakon što nije uspeo da odbrani drugu brejk-loptu, a potom još jednom, dosta lakše, kada je Lajović poveo sa 4-1 uz dva brejka.

Međutim, Krajinović je već u narednom gemu uzvratio istom merom i u tesnom gemu smanjio na 4-2, od tada zaigravši mnogo bolje. Bez izgubljenog poena je dobio svoj servis gem, a onda i novim brejkom izjednačio na 4-4.

Čak je Somborac, 39. teniser sveta, imao i set-loptu u 10. gemu, ali se Duci izvukao, pa se sve rešilo u tajbrejku, gde je jedan mini-brejk više ostvario Beograđanin i plasirao se u narednu rundu.

Tamo će odmeriti snage sa Grigorom Dimitrovim, kome je Nikoloz Basilašvili predao meč pri rezultatu 6:3 i 2:0 u drugom setu za bugarskog tenisera.

Lajović je 2019. godine bio finalista ovog turnira, kada je poražen od Italijana Fabija Fonjinija sa 2-0 u setovima.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NIJE SE DOMOGAO PLEJ-OFA: NBA liga dodelila nagradu Kariju (VIDEO)

Košarkaši Golden Stejta ove sezone ispali su u prvoj rundi plej-ina NBA lige. Izbacili su ih Sakramento Kingsi, koji su...

POVEZANE OBJAVE