OGLASIO SE ČOVIĆ: Evo šta kaže o transparentu u Kaunasu

Košarkaši Crvene zvezde, pobedom nad Efesom su završili učešće u Evroligi.

Pre tog meča, igrali su zaostali duel sa Žalgirisom u Kaunasu.

Njega je obeležila situacija, kada igrači crveno belih, nisu želeli da drže ukrajinsku zastavu sa natpisom “Stop war” (zaustavite rat).

Povodom toga, klub se oglasio saopštenjem, a o tome je danas svoje mišljenje dao i predsednik Nebojša Čović.

Mi smo Evroligi pet dana pre odigravanja utakmice rekli, znajući kakav performans pravi Žalgiris od početka krize, da mi u takvim performansima ne može da učestvujemo. Možemo da držimo baner gde je neutralna boja, što je plemenita poruka. Ali, u ovoj antiruskoj histeriji se to zloupotrebljava medijski. Da nisu bile boje Ukrajine, držali bi baner. – rekao je Čović, gostujući u emisiji “Jutro” na TV Prva.

Potom je dodao:

Mi smo u Beogradu to držali i to nije ništa sporno, kao što ste i videli i na svim utakmica. Tri dana pred utakmicu smo obavestili Žalgiris i zamolili ih da bude neutralan baner. Oni nisu pristali na to. Ako nećete da držite baner, gde se evidentno stavljate na jednu stranu, ne morate da držite, tako su nam rekli iz Žalgirisa. Posle toga je krenulo iz publike haranga na naše igrače, stručni štab, sa psovkama Srbije. Četiri dečaka iz Švedske imali su zastave Srbije i njima su zastave oduzete i izbačeni iz hale. Čak ima informacija da su palili zastave Srbije. – zaključio je Čović.

Na tom meču, bila je isticana i NATO zastava, a domaći navijači su provocirali srpski tim kao što smo pisali. Zbog toga je i pokrenut disciplinski postupak protiv Žalgirisa.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real Madrid šokirao Siti na Etihadu i obezbedio plasman u polufinale LŠ (VIDEO)

U revanš meču četvrtfinala Lige šampiona Real Madrid pobedio je Mančester siti psole penala. Posle 90 minuta bilo je...

POVEZANE OBJAVE