Radonjić i Kuzmić pred FMP: Potrebno je mnogo energije

Košarkaše Crvene zvezde sutra od 18 časova očekuje duel sa hitom ovogodišnje ABA lige FMP-om, a to će biti prvi od četiri mečeva u nizu koja će u roku od 13 dana odigrati crveno-beli, s obzirom na tri zaostale utakmice.

Posle pobede nad šampionom Evrope Anadolu Efesom u polsednjem meču ovosezonske Evrolige, tim Dejana Radonjića se okreće regionalnom takmičenju, gde samo Parizan trenutno ima pobedu više, ali i tri odigrana meča više, pa je tako na dobrom putu da obezbedi lidersko mesto pred plejof.

U prvom duelu ove dve ekipe ove sezone u Železniku košarkaši Zvezde su bili ubedljivi sa 98-74, a sutra će biti lišeni pomoći Branka Lazića i Majka Cirbesa.

Trener Dejan Radonjić veruje da njegov tim ima ono što je potrebno da bi slavio sutra.

Ekipa FMPa je mnogo puta ove sezone pokazala da može da parira svim ekipama u ligi. Sa naše strane, potrebno je da zadržimo nivo koncentracije i uprkos izuzetno teškom rasporedu imamo potrebnu energiju da opravdamo ulogu favorita u ovoj utakmici, poručio je Zvezdin strateg.

Pitanje energije je u prvi plan stavio i centar Ognjen Kuzmić, a bio je i pun reči hvale za FMP.

Očekuje nas meč sa ekipom FMP koja je odigrala jako dobro dosadašnje mečeve i namučila praktično sve favorite za najviši plasman. Mladi su uz pomoć nekoliko iskusnijih igrača, igraju dobro i sa mnogo energije.  Učesnici su plej ofa što govori o njihovom učinku i kvalitetu, ocenio je iskusni centar sutrašnjeg protivnika, pa zaključio:

Završili smo Evroligu na pravi način, imali smo dva dana da se pripremimo za ovaj meč koji je vrlo važan za nas. Ulazimo u finiš i seriju od 4 utakmice u narednih 13 dana u regionalnom takmičenju i ovaj prvi u nizu moramo da odigramo sa mnogo energije, rekao je Kuzmić.

Nakon ove utakmice, Crvena zvezda će imati dva gostovanja, u Podgorici protiv Budućnosti i u Čačku protiv Borca.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Jokić sa saigračem ostvario veliko dostignuće po prvi put u istoriji!

Košarkaši Denver Nagetsa savladali su Lejkerse i u trećoj utakmici na startu plejofa i tako se nalaze nadomak pobede...

POVEZANE OBJAVE