Slaba druga četvrtina, Partizan pregazio Megu!

Mega Mozzart – Partizan 68:97 (24:26, 8:26, 16:20, 20:25)

Košarkaši Partizana, pobedili su ekipu Mega Mozzart u poslednjem 26. kolu regularnog dela ABA lige. Nakon izjednačene prve četvrtine, domaćini su postigli samo osam u drugoj, što je i odredilo dalji tok meča. Crno beli su se trijumfom dodatno približili osiguravanju drugog mesta pred plej of.

Mega je sa penala otvorila utakmicu. Nikola Jović je bio polovičan. Partizan je već u narednom napadu pogodio trojku. Sam start meča je prilično efikasan na obe strane. Crno beli kontrolišu meč i imaju prednost. Mega i dalje ima priključak.

Crno beli su se prvi odlepili na osetnijih +6 u finišu prve deonice. Kasnije se Mega vratila i ponovo je egal. Prvi period obeležilo je ukupno sedam pogođenih trojki oba tima, ali i veoma loš šut Mege za dva poena.

Partizan je bolje počeo drugu četvrtinu. Serijom 7:0, ponovo su se odlepili. Mega je posustala, i izabranici Željka Obradovića su stekli dfocifrenu prednost od maksimalnih +14. Vođstvo su konstantno uvećavali.

Megu je skupo koštalo loše izdanje u šutu za dva poena jer su pogodili tek tri od 11 upućenih šuteva. Uglavnom su pogađali trojke i sa linije za slobodna bacanja.

Na poluvremenu, Boriša Simanić je sa 10 poena najefikasniji u redovima domaćina. Malkolm Kazalon ima sedam koševa. U redovima Partizana, posebno su raspoloženi zek Lidej sa 16, i Kevin Panter sa 12 poena.

Partizan je u istom ritmu počeo drugo poluvreme, i stigao do maksimalnih +31. Za razliku od prvog perioda, Megu je stao šut, zbog čega je i razlika tolika. Izabranici Vlade Jovanovića, samo pokušavaju da ublaže veliki rezultatski deficit.

Pogocima Jama Madara sa linije za slobodna bacanja, Partizan je otorio poslednji period. Potom su rutinski održavali stečenu prednost. Stizali su i do maksimalnih +30.

Kevin Panter sa 16 i Jam Madar sa 15 poena, bili su najefikasniji u Partizanu. Boriša Simanić je predvodio Megu sa 19 koševa, a 12 poena je imao Nikola Jović.

Partizanu je još preostao odloženi meč 17. kola sa Cibonom, a Mega gostuje Krki.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PRED PLASMANOM NA F4: Više od 1500 navijača Makabija stiže u Pionir?

Košarkaši Makabija i Panatinaikosa večeras igraju četvrtu utakmicu plej-ofa Evrolige. Izraelski tim je bliži plasmanu na završni turnir pošto vode...

POVEZANE OBJAVE