Stefanović i Radonjić pred Zvezdu: Ciljeve smo ostvarili, ali želimo sve pobede do kraja

FMP iz Železnika sutra će od 18 časova gostovati aktuelnom šampionu Crvenoj zvezdi u okviru 26. kola regionalne ABA lige. Panteri su već napravili veliki uspeh ove sezone i obezbedili plejof, odigravši iznad očekivanja.

Sada ih u samo četiri dana očekuje druga utakmica protiv snažnog protivnika, posle zaostale utakmice koju su u petak odigrali protiv Budućnosti iz Podgorice, kada su poraženi košem razlike – 79:77.

Trener FMP-a Nenad Stefanović istakao je da je ova utakmica za njegov tim bitna iz dva razloga.

Čeka nas najzahtevniji i najteži meč u dosadašnjem delu prvenstva s obzirom da igramo sa aktuelnim šampionom ABA lige i jedinim predstavnikom regiona u Evroligi. Za nas je ovo dobra utakmica iz dva razloga. Prvo da bismo videli kako ćemo se snaći u okolnostima kada u četiri dana imamo dve jake utakmice, kakva je bila ona u petak i kakva će biti ona sutra. Interesuje me da vidim reakciju igrača i kako možemo da iznesemo to energetski, rekao je trener FMP-a, pa dodao:

Drugi razlog je što želimo da vidimo u odnosu na prvi meč sa Crvenom zvezdom, gde smo imali određene periode dobre igre, ali smo i vrlo brzo pali i videli da ne sme da bude bilo kakvih perioda praznog hoda. Želimo da vidimo da li možemo da produžimo momente dobre igre i da probamo da budemo konkurentni što je duže moguće. Očekujem dobru utakmicu i nadam se dobroj predstavi mojih momaka, poručio je Stefanović.

Plejmejker Marko Radonjić, kapiten tima, bio je potpuno otvoren kada je reč o ambicijama kluba.

Posle veoma teške utakmice protiv Budućnosti na domaćem terenu i poraza u neizvesnoj završnici, očekuje nas još jedna jaka utakmica protiv Crvene zvezde, ekipe koja je jedan od glavnih favorita za osvajanje ABA lige.To je ekipa sastavljena od iskusnih i pre svega dobrih igrača, predvođena od strane vrhunskog trenera kao što je Dejan Radonjic. Znamo da igraju fizički čvrsto, agresivno i moraćemo da ih odgovorimo u tim segmentima ako želimo da odigramo dobru utakmicu i da napravimo iznenađenje, rekao je Radonjić o sutrašnjem protivniku, a potom jasno poručio:

Mi smo naše ciljeve za ovu sezonu ispunili ali nećemo se time zadovoljiti već ćemo pokušati da pobedimo u svakoj utakmici do kraja i pokažemo svima da smo zasluženo u plejofu, izjavio je plejmejker.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE