Radonjić: Da iskoristimo pauzu da zdravi uđemo u plej-of

Crvena zvezda je u okviru 26. kola ABA lige savladala ekipu FMP-a rezultatom 90:82.

Nakon utakmice, trener crveno-belih Dejan Radonjić je otkrio da je zadovoljan izdanjem svog tima.

Nismo dobro krenuli. U oba pravac smo pravili greške. Čitavo prvo poluvreme nismo uspevali da dođemo do nivoa odbrane koji je potreban za zadovoljavajući rezultat. Previše je 50 poena u prvom poluvremenu je mnogo. U nastavku smo uspeli da podignem onivo igre i dođemo do prednost, uđemo u kontrolu meča. Bilo je veoma vidno da postoji ozbiljna doza zamora. Potrudićemo se da u narednom periodu se pozabaviumo time uz raspored koji je nešto lakši od ovog koji smo imali pre ovoga, rekao je Radonjić i dodao:

Odigranih 59 utakmica u sezoni, sasvim je prirodno sa svim problemima koje smo imali da dođe do zamora koji nije samo fizički. Nama je bio plan da se dobije utakmica, nismo išli ka tome da igramo na nekom nivou na kojem ste imali prilike da nas gledate jer je nerealno. Igarli smo pre tri dana težak meč, pre toga još mnogo toga. Zadovoljan sam onim što smo uradili. Trudio sam se da balansiram minutažu i neke igrače koji nisu bili spremni za meč što duže budu na klupi.

Pred crveno-belima je sada svakako lakši raspored, pa će ekipa imati vremena za odmor.

Imamo period sa tri utakmice sa danima između koji nam omogućavaju da se regenerišemo i bavimo nekim stvarima koje su u ovom trenutku možda najpotrebnije. Da iskoristimo tu pauzu da zdravi uđemo u plej-of. Vidiećemo u kakvom ćemu biti stanju jer je pauza predugačka. Računam da ćemo imati mogućnost da računamo na sve igrače i što spremniji dočekamo plej-of. Iskustvo nam ogovori da ne treba previše daleko da gledamo, ali je jasno da je ispred nas vrlo atipičan period sa dugom pauzom. Toliko smo utakmica odigrali od početak, po 12 mesečno. Potrebno je da se i na to adaptiramo, zaključio je Radonjić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Milojević nakon remija: Evo šta je izjavio trener Zvezde

Fudbaleri Vojvodine i Zvezde odigrali su nerešeno u Novom Sadu u okviru 32. kola Superlige Srbije, a rezultat...

POVEZANE OBJAVE