Zvezda upisala 30. uzastopnu pobedu protiv FMP-a! (VIDEO)

U okviru 26. kola ABA lige košarkaŠi Crvene zvezde savladali su FMP rezultatom 90:82.

Crveno-beli su nakon ovog trijumfa stigli do 30. uzastopne pobede protiv ove ekipe.

Gostujući tim je u prvom poluvremenu bio ravnopravan rival Zvezdi, ali u drugom poluvremenu je domaćin zaigrao bolje i u napadu i u odbrani i slomio otpor protivničkog tima.

FMP je na samom startu utakmice napravio seriju od 0:9, da bi nastavili sa sjajnim šutevima i stigli do dvocifrene prednosti. Pokušavali su crveno-beli preko Stefana Markovića i Nejta Voltersa da ostanu u igri. Gostujući tim je u prvom poluvremenu ubacio Zvezdi čak 50 poena, što je pošlo za rukom retko kojem timu ove sezone.

Međutim, crveno-beli su preuzeli inicijativu u drugom poluvremenu. Domaći tim je došao do prednosti koju je i održavao do kraja utakmice.

Najefikasniji u redovima crveno-belih je bio Luka Mitrović koji je upisao i novi dabl-dabl – 17 poena i 10 skokova (indeks 30). Sa po 12 poena ispratili su ga Stefan Lazarević, Ognjen Dobrić i Nikola Ivanović.

Kod FMP-a 23 poena i devet skokova Ebuke Izundua (indeks 25), dok je Brajs Džons dodao 19 poena uz sedam završnih dodavanja (indeks 25).

Zvezda je došla na korak od prvog mesta pred plej-of, potrebno je samo još da pobedi jednog od naredna tri rivala (Budućnost, Borac, Igokea) i steći će prednost u odnosu na Partizan.

Što se tiče FMP-a oni će u doigravanje sa šestog mesta posle 11. poraza u sezoni (14 pobeda).

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE