MONTE KARLO: Novak razočarao na startu!

Novak Đoković ispao je u drugom kolu turnira u Monte Karlu pošto je poražen Davidović Fokine 2:1 u setovima (6:3, 6:7, 6:1)

Nervozno je Novak ušao u meč, imao je 40:15 ali je dozvolio rivalu da izjednači. Španac je u ovom gemu došao do brejk lopte koju nije iskoristio i naš teniser je poveo sa 1:0.

Međutim, Fokina je nastavio sa dobrom igrom, bez izgubljenog poena je došao do izjednačenja u gemovima, da bi u narednom napravio brejk i stekao značajnu prednost.

Održavao je Španac prednost, a brzo došao i do nove brejk lopte koju je iskoristio i poveo sa 1:4.

Iako se Novak vratio u meč, Fokina je ipak osvojio prvi set rezultatom 3:6.

Na početku drugog seta, Novak je imao brejk loptu koju nije iskoristio pa je Španac poveo sa 1:0. Nevolje za Novaka su se nastavile, jak vetar je otežao znatno obojici tenisera, a srpski teniser je izgubio i naredni gem na svoj servis i tako je omogućio španskom teniseru novu prednost.

U trećem gemu opet je srpski teniser došao do brejk šanse ali opet isti problemi, nije uspeo da je iskoristi, a sa druge strane Fokina je sve stizao i osvojio i ovaj gem.

Nastavio se set u istom ritmu i ponovo je Fokina uzeo brejk za prednost od 4:2, ali je Novak, i pored nekih neverovatnih grešaka, uzvratio istom merom.

Od tog trenutka Novak je ponovo izgledao kao u svojim najboljim danima. Prvo je na svoj servis osvojio gem bez izgubljenog poena, a onda u istom stilu uzeo još jedan brejk i došao u situaciju da servira za set. Međutim, taj gem protekao je u stilu čitavog drugog seta i Đoković je neiznuđenim greškama “poklonio” Fokini 5:5.

U narednom gemu Fokina je uspeo da dođe do 6:5 i izvukao se iz neugodne situacije. Novak je u narednom servis gemu uspeo da dođe do taj brejka koji je počeo vođstvom 2:0 Fokine. On je dugo držao dva poena prednosti, jer je svaki put propuštao priliku da okrene rezultat u svoju korist neiznuđenim greškama.

Ipak, na 5:4 Novak uspeva da sovoji oba svoja servisa i dolazi do set lopte koju osvoja poenom koji je u potpunosti podsetio na pravog Novaka i izjednačen je rezultat u setovima.

Drugi set počinje novi brejkom Fokine, koji se vratio posle vođstva srpskog tenisera 40:15. Ostatak seta je u potpunosti protekao u znaku Fokine koji u petom gemu pravi i drugi brejk i dolazi do 4:1.

U naredna dva gema Davidovič Fokina je poprilično lako došao do trećeg seta i do velikog podviga pobedivši najboljeg tenisera sveta.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezda pustila u prodaju karte za TSC

Fudbaleri Crveni zvezde će u četvrtak dočekati na svom terenu TSC u derbiju 33. kola Superlige Srbije. Crveno-beli su obavestili...

POVEZANE OBJAVE