Eraković pred derbi: Neka on reši utakmicu u subotu

Defanzivac Crvene zvezde Strahinja Eraković govorio je za B92.net uoči 167. “večitog” derbija koji se igra u subotu.

Crvena zvezda je regularni deo sezone završila na prvom mestu sa dva bodia više od Partizana, te u plej-of ulaze nešto mirnije nego najveći rival.

-Usmeren sam na to kako ćemo mi izaći na teren. Imamo naš stil igre, od koga ne odstupamo i tako će biti i u subotu. Kako god Partizan izašao na teren, na nama je da mi budemo najbolji što možemo i siguran sam da će sve proći u najboljem redu po nas, rekao je Eraković u intervjuu za “B92.net”.

Eraković, koji je ove sezone odigrao 33 meča, kaže da se priprema derbija za nijansu razlikuje od pripreme za tzv. “male” utakmice.

Mi radimo i treniramo kao i uvek, međutim naravno da se neke taktičke stvari razlikuju i to nema toliko veze sa Partizanom, već sa tim da za svaku utakmicu želimo što bolje da se pripremimo. Nema običnih utakmica za nas, svaka je posebna na svoj način, a o derbiju je suvišno trošiti reči, ističe Eraković.

Eraković smatra da ni pobeda u derbiju ne garantuje titulu.

-Ne mislim da će derbi da odluči šampiona, jer igraćemo još šest utakmica i to sa najboljim ekipama iz prvenstva. Svaki meč doživljavamo kao malo finale, tako će biti u subotu i sve do kraja sezone, rekao je štoper crveno-belih.

Eraković se nada da će Ivanić biti čovek odluke subotu uveče.

-Samo da ostvarimo povoljan rezultat, a to ko će da ‘reši’ je manje važno. Ako moram da tipujem, neka to bude Ivanić, kao i prošle godine u aprilu, jasan je Eraković.

167. “večit” derbi zakazan je za subotu od 18.00 časova na stadionu “Rajko Mitić”.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE