Najava i analiza plej-ofa-a u NBA ligi (2. deo)

Nastavljamo sa predstavljanjem i analizom parova prvog kola plej-ofa u NBA ligi. Na redu su okršaji Memfisa i Minesote u Zapadnoj konferenciji i Milvokija i Čikaga na Istoku.

Memfis Grizlisi (2) – Minesota Timbervulfsi (7)

Duel dve mlade, dinamične i poletne ekipe u prvoj rundi plej-ofa, gledaćemo u okršaju između Memfis Grizlisa i Minesote Timbervulfsa. Upravo je prošlosezonski plej-of bio mesto u kome je Dža Morent pokazao deo onoga što će je prikazivao u ovoj sezoni. U tom doigravanju Morent je beležio u proseku 30.2 poena po meču, taj učinak nije bio dovoljan da se pobedi Juta Džez u prvoj rundi, ali je svakako to iskustvo dobrodošlo za budućnost.

Memfis Grizlisi (56-26) su tim sa drugim najboljim skorom u takmičenju, najveće su pozitivno otkrovenje ove sezone u NBA ligi i završili su regularni deo na 2. mestu u Zapadnoj konferenciji. To je veliki napredak, tim iz Tenesija je do plej-ofa u prošloj takmičarskoj godini došao sa 9. mesta na Zapadu i uspešnog prolaska kroz plej-in turnir. Dža Morent je prvi strelac tima sa 27.4 poena u proseku, to je skok od više od 8 poena između dve sezone, i prošlosezonskih 19.1 poena u proseku. Ipak, Grizlisi imaju dubinu u timu, dobri su i bez Morenta u sastavu, bez svoje prve zvezde u timu pred poslednju nedelju regularnog dela su imali skor 20-2, da bi onda u mečevima, bez nekog velikog rezultatskog značaja, upisali još 3 poraza bez mladog beka. Pored Morenta najbolji strelci u Memfisu Grizlisima su Dilon Bruks (18.4), Dezmond Bejn (18.2) i Džaren Džekson Džunior (16.3).

Ostatak teksta možete da pročitate na https://kladjenje.rs/

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

MILAN ODREDIO CENU: Ernandez za 100.000.000 evra napušta Milan!

Kako prenosi Mundo Deportivo, Teo Ernandez će na kraju sezone napustiti klub sa San Sira. Prema istom izvoru, Francuz je...

POVEZANE OBJAVE