Nataša Kovačević odlikovana nacionalnim ordenom Francuske

Srpskoj košarkašici Nataši Kovačević Stojaković uručen je nacionalni orden Francuske za zasluge.

Gospođo Nataša Kovačević Stojaković, zbog vašeg izuzetnog životnog puta i doprinosa francusko-srpskom prijateljstvu srećan sam i čast mi je što ću vam predati ovo visoko odlikovanje. U ime predsednika Republike proglašavom vas vitezom Nacionalnog reda za zasluge, istakao je ambasador Francuske Pjer Košar.

On je rekao da Nataša predstavlja mladu generaciju Srbije i da je njen životni put inspiracija za sve koji je prate. On je podsetio na nesreću zbog koje mlada košarkašica koristi protezu za nogu i rekao da je vrlo brzo posle toga “pokušala nemoguće – da se vrati na teren kao profesionalna košarkašica i takmiči se sa ostalim igračima”.

Zahvaljujući vežbama i izdržljivosti, uz podršku trenera ženske ekipe Cevene zvezde, postali ste prva košarkašica na svetu sa protezom u profesionalnoj košarci, kazao je on.

Kovačević je naglasila da ovo priznanje oslikava i razigranost francusko-srpskog prijateljstva i bliskost dva naroda, koji će se nesmetano razvijati i u budućnosti.

Postoji nešto neverovatno u relaciji Beograd-Pariz. Uverena sam da me je upravo osobina koju delimo, a koju Srbi zovu inat, a Francuzi depit i inspirisala da sama odlučim kako će se i kada moj košarkaški put završiti, izjavila je Nataša Kovačević.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE