OSUDILI POSTUPAK POLEDICE: Napredak izdao saopštenje povodom incidenta na utakmici kadeta

Juče je na utakmici kadetske lige koja je odigrana u Kruševcu između domaćeg Napretka i Spartaka iz Subotice došlo do sveopšte tuče u koju su se umešali i roditelji dece, saopštio je danas na Tviteru predesednik Sindikata profesionalnih fudbalera Mirko poledica.

Kruševački klub je potom izdao saopštenje u kom je oštro osudio postupak Poledice, a u kom stoji:

– Fudbalski klub Napredak najoštrije osuđuje svaki vid nasilja, kako na sportskim terenima, tako i van njih.

– Puštajući u medije privatan snimak maloletne dece, uz zlurade komentare upućene na adresu našeg kluba, prinuđeni smo da podnesemo tužbu zbog klevete protiv Mirka Poledice, predsednika Sindikata profesionalnih fudbalera Srbije, koji daje sebi za pravo da komentariše događaje na kojima nije bio prisutan. Gospodin Poledica je činio “uslugu” pitamo se kome, naneo nemerljivu štetu ugledu FK Napredak, a da nije našao za shodno da nas kontaktira i raspita se o nemilim scenama posle utakmice. O nanetoj šteti Fudbalskom savezu Srbije, kao našoj krovnoj organizaciji da i ne govorimo, stoji u saopštenju, a potom je istaknuto pitanje organizacije meča, koju je osudio predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera.

– FK Napredak je organizovao utakmicu shodno propozicijama o takmičenju, neophodnu dokumentaciju je predao delegatu utakmice. Posedujemo i snimke sigurnosnih kamera sa terena, na kojima se jasno vidi ko je započeo incident. Spremni smo, posle svega i da, uz saglasnost roditelja, dostavimo na uvid svim istražnim organima izveštaje lekara za devetoricu naših povređenih igrača.

 Ceo slučaj Fudbalski klub Napredak prepušta Ministarstvu unutrašnjih poslova RS, pravosudnim organima i disciplinskoj komisiji FSS – naveli su iz Napretka.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NAJBOLJI IGRAČ SVETA: Đoković vidi Partizan na F4 EL!

Košarkaši Partizana večeras dočekuju Olimpijakos u 32. kolu Evrolige. Crno-beli imaju i dalje šanse za plasman u plej-in. Juče je...

POVEZANE OBJAVE