PARTIZAN PROSLAVIO NAJVEĆI USPEH: Obradović vezivno tkivo

Košarkaška sekcija Partizana danas je proslavila najveći uspeh u istoriji kluba, kada su pre tri decenije, 1992. postali šampioni Evrope pobedom nad Huventudom u finalu tadašnjeg Kupa evropskih šampiona posle čuvene trojke Aleksandra Đorđevića u poslednjim sekundama.

Svečanosti su prisustvovali tadašnji igrači Predrag Danilović, Željko Rebrača, Zoran Stevanović, Nikola Lončar, Igor Mihajlovski, Mlađan Šilobad, Slaviša Koprivica, Vladimir Dragutinović, Ivo Nakić, Branko Sinđelić, trenutni kapiten Partizana Rade Zagorac, zatim bivši košarkaši kluba Saša Pavlović i Novica Veličković, ali i čovek koji svojom pozicijom veže tadašnju i aktuelnu generaciju – trener Željko Obradović.

Predsednik kluba Ostoja Mijailović istakao je da bez prošlosti nema ni budućnosti, kao i značaj Željka Obradovića, koji se u klub vratio kao najtrofejniji trener u Evropi.

Da nije bilo vas, mi bismo bili bleda slika. Ono što je bitno, ponovo smo zajedno na čelu sa Željkom Obradovićem. Danas smo jedini šampioni Evrope iz Srbije. Vezivno tkivo ove tri decenije je Željko Obradović koji je osvojio prvu titulu ovde, a želim mu da zaokruži i ovde osvoji desetu, izjavio je Mijailović.

Nekadašnji predsednik Partizana Predrag Danilović, koji je sada na čelu Košarkaškog saveza Srbije, prisetio se tadašnjih nastupa u Fuenlabradi i ilustrovao značaj ovog uspeha.

Drago mi je da vidim ljude koji vole Partizan. Fuenlabrada je bila nešto što je vezano za naše osvajanje titule, ta ljubav i ta energija, to se retko viđa, a bio sam po svetu. Veliko im hvala. Ponoviću još jednom, trojka Saleta Đorđevića nam je svima promenila život, naglasio je Danilović.

Željko Obradović smatra da se nije toliko toga promenilo.

Kod mene je sve isto, sala, trening, putovanja. Vratio sam se i živim na najlepšem mestu na svetu i naravno radim u najboljem klubu na svetu, rekao je popularni Žoc, pa se osvrnuo na akruelni tim koji vodi.

Ono što želim ovim novim momcima da ostanu što duže zajedno kako bismo ostvarili neke moje želje. Znam da nije lako sa mnom, da se nekada naljutim, ali im verujem, svim srcem im verujem. Sledeće nedelje počinjemo nešto važno i uvek im kažem da nikada ne zaborave da igraju u najboljem klubu na svetu, izjavio je sadašnji i trener generacije iz 1992.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE