ATP MONTE KARLO: Cicipas i Zverev u polufinalu posle “ludih” mečeva

U polufinalu masters turnira u Monte Karlu sastaće se Nemac Aleksander Zverev i Grk Stefanos Cicipas, posle veoma zanimljivih mečeva koje su odigrali.

Zverev je bio bolji od Italijana Janika Sinera, 12. tenisera sveta, sa 2-1, po setovima 5:7, 6:3 i 7:6 (7:5).

Nemac je u četvrtom gemu prvog seta bez izgubljenog poena oduzeo servis rivalu i poveo sa 3-1, ali je Siner uzvratio i iskoristio drugu brejk loptu u sedmom gemu, a potom su obojica sigurno čuvali servise, do poslednjeg gema ovog dela igre, kada je mladi italijanski teniser posle maratonskog gema iskoristio četvrtu brejk-loptu, kojom je ujedno osvojio i set.

Osvajač zlata sa Olimpijskih igara u Tokiju je u drugom setu brejknuo rivala za prednost od 2-1, ali nije materijalizovao tu prednost i Siner je odmah poravnao rezultat. Ipak, nije propustio drugu šansu, posle brejka za 5-3, kada je sigurno završio set i izjednačio.

Odlučujući set je počeo preslikano kao i prethodni, sa dva rana brejka za 2-2. Potom je 12. igrač sveta prvi izgubio servis, što je Nemac iskoristio i poveo sa 5-3. Vrhunac uzbuđenja se desio kada je Siner sprečio 3. na svetu da završi meč, dozvolivši mu samo poen u tom gemu. Imao je potom Saša još jednu priliku za brejk, ali je nije iskoristio.

Ušlo se u taj-brejk, koji je bio pun mini-brejkova, ali je jedan više načinio bljeplasirani teniser na ATP listi i upao u polufinale.

A tamo ga čeka Stefanos Cicipas, koji je kasnije u ništa manje zanimljivom susretu savladao Argentinca Dijega Švarcmana sa 2-1, po setovima 6:2, 6:7 (3:7) i 6:4.

Posle ubedljivo dobijenog prvog seta – gde je napravio tri brejka, a jednom izgubio servis – bio je gotovo viđen kao pobednik posle prednosti od 5-2 u drugom setu. Međutim, Argentinac, 16. teniser sveta, vratio je brejk bez izgubljenog poena i sigurno osvojio svoja dva servis-gema za izjednačenje na 5-5, a potom preko tajbrejka došao do izjednačenja u setovima.

Ni tu nije bio kraj neverovatnom okršaju. Činilo se da će Grk biti “počišćen” sa terena u odlučujućem setu, demoralisan propuštenom šansom. Gubio je sa 4-0, ali se onda desila neverovatna situacija – nanizao je šest gemova i osvajanjem trećeg seta s 6-4 plasirao se u polufinale.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NIJE SE DOMOGAO PLEJ-OFA: NBA liga dodelila nagradu Kariju (VIDEO)

Košarkaši Golden Stejta ove sezone ispali su u prvoj rundi plej-ina NBA lige. Izbacili su ih Sakramento Kingsi, koji su...

POVEZANE OBJAVE