Najava i analiza plej-ofa u NBA ligi (3. deo)

Analizirali smo prva četiri para prve runde plej-ofa u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu, a na red su došli okršaji između Golden Stejta i Denvera, odnosno Filadelfije i Toronta.

Filadelfija Seventisiksersi (4)  – Toronto Reptorsi (5)

Mnogo toga se rešava u plej-ofu za Filadelfiju Seventisikserse, kako za ovu sezonu, tako i za budućnost. Goruća pitanja će delom dobiti odgovore, jedno od prvih da li je trejd Džejms Hardena za Bena Simonsa u bio onaj pravi za tim iz Pensilvanije. U danima razmene se mislilo da je ovo samo početak berićetne saradnje između starih prijatelja Hardena i Derila Morija, sada, nešto više od dva meseca kasnije, navijači Filadelfije su zabrinuti. Naime, očekivalo se da će Harden na leto izaći (opted out) iz poslednje godine ugovora vredne više od 47 miliona dolara i potpisati novi višegodišnji ugovor vredan daleko preko 200 miliona dolara. Ipak na terenu u dresu Seventisiksersa Harden uglavnom nije ni senka starog sebe, kao da je izgubio pola koraka u brzini ili ga stvarno muči neka hronična povreda mišića. Može Hardenu predsednik košarkaških operacija Filadelfije Deril Mori da bude stari drugar iz Hjuston Rokitsa, ali nijedan vlasnik neće odobriti toliiki novi ugovor ako svojim očima ne vidi da je ovaj bek vredan ogromne investicije. Tako da će Harden morati da nađe u sebi višu brzinu i da pokaže da se čuvao za ono pravo, za ovo u doigravanju.

U velikoj borbi očekujemo da Džoel Embid i družina teškom mukom izađu na kraj u seriji protiv Toronto Reptorsa i prognoziramo prolaz Filadelfije Seventisiksersa u 7 mečeva. Za osvajanje titule šampiona za Filadelfiju kladionica MaxBet predlaže kvotu 11.00, dok su šanse Toronta manje i u kladionici MaxBet procenjuju se kvotom 50.00.

Opširnije na sajtu kladjenje.rs.

Golden Stejt Voriorsi (3) – Denver Nagetsi (6)

U 2021. godini Golden Stejt Voriorsi su bili jedan od timova sa najboljim skorom u ligi, neko vreme su davali najviše a primali najmanje poena, i sve je funkcionisalo kao sat u timu iz San Franciska. Međutim, sa dolaskom nove godine kola krenula nizbrdo. Prvo se početkom godine povredio Drejmond Grin, a sada skoro mesec dana nema ni Stefa Karija zbog povrede stopala. U slučaju da ih krene šut, i ako se Klej Tompson zapali, Golden Stejt Voriorsi mogu pred svojim navijačima da pobede bilo koga, ali ovako to ne izgleda baš najbolje, kao da fali balansa između unutrašnje i spoljne linije. Čini se da napadački, ne toliko opasni centarski par Voriorsa Drejmond Grin i Kevon Luni, bi mogao da ima i pretežak zadatak u čuvanju jednog od najboljih igrača u ligi, centra Denver Nagetsa Nikolu Jokića.

Bez Stefa Karija, ili s njim, ali i u kom kapacitetu zbog povrede, Denver Nagetsi bi možda i mogli imati dobru šansu da prođu prvu rundu plej-ofa, pa prognoziramo prolaz Nikole Jokića i ekipe u 6 mečeva. Kladionica MaxBet šanse Golden Stejta da postanu šampioni prati koeficijentom 9.00, dok je osvajanje titule za Denver propraćeno koeficijentom 25.00 u kladionici MaxBet.

Opširnije na sajtu kladjenje.rs.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OGLASIO SE I HANGA: Mislim da je sezona gotova!

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet putovaće u podgoricu na duel ABA lige sa Studentskim centrom. Crveno-beli vode sa 1:0 u četvrtfinalnoj...

POVEZANE OBJAVE