Oglasio se ljubimac navijača Partizana i noćna mora Zvezde: Nerviram se zbog crno-belih

U subotu je najveći dan u srpskom fudbalu, igra se “večiti derbi” gde će snage odmeriti Crvena zvezda i Partizan.

Ovaj meč će verovatno rešiti i šampiona države, a sa svih strana stižu mišljenja i podrške za aktere velikog derbija.

Sada se oglasio sjajni golgeter Partizana Lamine Dijara koji je redovno tresao mrežu Crvene zvezde. On je pet puta bio strelac protiv crveno-belih, a od toga čak četiri puta na Marakani.

– Nerviram se zbog Partizana. Teško mi je palo što nismo uspeli da sačuvamo prvo mesto, pa da se poslednji derbi igra na našem stadionu. Ali, dobro, nije ništa gotovo, možemo mi do trijumfa i na Marakani. Imamo dobar tim, kvalitetne igrače, pogotovo očekujem od Rikarda da bude ključna figura meča u subotu. On je i ranije davao golove Zvezdi, idealan je trenutak da se ponovo upiše – rekao je Dijara za Mocart sport.

Sjajni napadač se prisetio i svog prvog derbija u crno-belom dresu.

– Kada sam došao u Partizan jedna od prvih stvari o kojoj su mi pričali je derbi. I slušao sam te priče kako crno-beli teško dobijaju Zvezdu, pogotovo na njenom stadionu. Došli smo mi, nova ekipa i rekli smo da želimo da to prekinemo, da preokrenemo istoriju. I uspeli smo, tih godina smo imali baš dobre rezultate protiv komšija.

Ljubimac navijača Partizana otkrio je zbog čega je on bio tako efikasan. 

– Jedna stvar mi je uvek bila u glavi pred mečeve sa Zvezdom. A, to je: šta će biti sutra? Šta hoću da kažem… Uvek sam razmišljao o tome da je derbi takva utakmica, pravi spektakl, da moram na terenu da ostavim sve od sebe, poslednji atom snage, da bih sutradan mogao da izađem našim navijačima na oči. Da niko ne može ništa da mi zameri, da kažu da sam dao sve od sebe. I onda su iz te želje, iz tog truda, golovi dolazili, kao neka nagrada.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bivši fudbaler Zvezde het-trikom vodi tim ka tituli (VIDEO)

Veoma uzbudljiva šampionska trka vodi se u fudbalskom prvenstvu Crne Gore, gde je Dečić nedavno došao do prednosti, koju...

POVEZANE OBJAVE