Partizan lako sa Cibonom (VIDEO)

Partizan – Cibona 98-77 (27:16, 25:20, 19:21, 27:20 )

U zaostalom meču 17. kola regionalne ABA lige košarkaši Partizana lako su izašli na kraj sa zagrebačkom Cibonom, vodivši većim delom meča dvocifrenom prednošću.

Košarkaši Cibone trojkom Brankovića su otvorili meč. Partizan brzo pravi seriju i stiče prednost. Na startu meča, Zagrepčani su ubacili već dve trojke. Obe ekipe su veoma efikasne i igra se koš za koš. Serijom 8:0 crno-beli su stigli do osetnije prednosti.

Potom su ubrzali i nakon prve deonice već imali dvocifrenu razliku. Na početku druge četvrtine su nastavili da je održavaju. Tome su doprineli bolji procenti šuta za dva poena. Partizan je na poluvreme otišao sa maksimalnih +16.

Predvodio ih je Aleksa Avramović sa 10 poena, dok su četiri igrača imala učinak od sedam koševa. U redovima Cibone, Danko Branković je bio najefikasniji sa 10 koševa, a osam je dodao Amar Gegić.

Posle trojke Gregora Glasa Partizan je uvećao prednost na +18 (68-50), što je bila najveća ostvarena razlika do kraja ovog dela, pošto je usledio period bolje igre gostiju.

Košarkaši hrvatskog kluba uspeli su da naprave seriju od 7-0 u završnici i spuste zaostatak na 11 poena, a rezultat pred ulazak u završni kvartal (71-57) postavio je pogotkom za tri poena Jam Madar.

Izraelski internacionalac je dodatno povisio najveću razliku svojim novim poenima posle nešto više od tri minuta igre u poslednjem periodu, kada su crno-beli poveli sa 81-62, a do kraja se samo postavljalo pitanje kolika će prednost biti na kraju.

A najveća prednost iznosila je 92-69 (+24), posle realizovanog dodatnog slobodnog bacanja Matijasa Lesora.

Najefikasniji na meču bio je Jam Madar sa 17 poena, na šta je dodao i 3 skoka i 2 asistencije. Matijas Lesor je zabeležio poen manje, uz po 5 skokova i asistencija, Zek Ledej je imao 14 poena, 5 skokova i 3 asistencije.

Dvocifreni su bili i Balša Koprivica sa 13 poena (3 skoka, asistencija), Aleksa Avramović sa 12 (2 koka, 3 asistencije) i Uroš Trifunović sa 11 (2 skoka, 2 asistencije).

U poraženom timu Amar Gegić je zabeležio 14 poena, uz 5 asitencija i skok, a Danko Branković 12 poena, 3 asistencije i 2 skoka.

Tim Željka Obradovića sada čeka duel osmine finala Evrokupa protiv Bursaspora, koji će u sredu od 20.30 sati odigrati na domaćem terenu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE