Stanković jasan: Mora da se vodi računa o svim detaljima

Fudbaleri Crvene zvezde sutra od 18 časova na stadionu ”Rajko Mitić” dočekuju svog najvećeg rivala ekipu Partizana.

Ishod ovog meča bi verovatno odlučio i prvaka Srbije, a tener Crvene zvezde, Dejan Stanković izneo je svoja očekivanja pred veliku utakmicu.

 – U drugi deo prvenstva smo ušli sa -5 i na pripremama smo dali sebi cilj. Do sada smo uradili veliki posao. Ako smo mi bili hrabri na -5 u prošlom derbiju, gde smo mogli dosta toga da izgubimo, -8 bi sigurno bilo nedostižno. Pokazali smo da na ”Marakani” držimo konce u rukama. Zašto sada na +2 ne bismo bili hrabri? Ovaj stadion je uvek 12. igrač i mi ćemo se osloniti na naš kvalitet – rekao je Stanković. – Derbi je utakmica gde nema jurnjave, već ti utakmica sama po sebi nemetne ritam. Derbi odlučuju sitnice, ko dobija duele… To se možda sa strane ne vidi, ali to pravi prevagu. Mi gajimo ofanzivni fudbal, sa kalkulisanim rizikom, ali ništa neće biti promenjeno ni za ovaj derbi. Nikada ne možeš da prognoziraš ko je bolji, da li će biti lepa ili ružna utakmica. Mora da se vodi računa o svim detaljima.

Pobedom u derbiju Crvena zvezda bi imala veliku prednost u odnosu na Partizan, ali Stanković ne smatra da bi trka za titulu bila rešena:

 – Hajde da prvo prođe utakmica. Ako pobedimo, na dobrom smo putu, imaćemo ozbiljnu prednost, +5. Ako se to desi, serviraćemo za meč, da se izrazimo teniskim rečnikom.

Ovo nije prvi duel dva trenera, tako da ništa neće biti nepoznato na sutrašnjem meču

 – Mi smo spremni za bilo koju opciju Partizana, radili smo na svim opcijama. Pokrili smo sve delove terena. Oni su ozbiljna ekipa koja se transformiše na terenu. Možda krenu sa krilima, ali oni ulaze unutra i onda postaju špicevi. Menig je u prošlom derbiju bio ”rame od pomoći” Rikardu. Partizan je ozbiljna ekipa, bili su prvi, ali i mi smo se dosta pitali i njihov kvalitet ne dolazi u pitanje. Kada nismo vršili jak pritisak, onda kreću problemi. Oni su opasni na oduzetu loptu i brzu tranziciju. Možeš da probaš da ih pritisneš, ali šta ako oni prođu i iza leđa ostane 50 metara praznog prostora, a oni imaju brze igrače. Ulog je veliki. Odrasli smo ove sezone, kao grupa koja nije nijednom ustekla. Ovo nije trka na 100 metara, ovo je maraton. Imaš krize, hoćeš da odustaneš, boriš se. Nismo odustali i mislim da je to naša velika prednost, jasan je Stanković.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

RASPLET BLIZU: Milan doneo neplaniranu odluku o ostanku Jovića!

Srpski fudbaler Luka Jović konačno je u toku ove sezone pronašao formu u Milanu. On je zvanično na pozajmici...

POVEZANE OBJAVE