Bez golova u Večitom derbiju plejofa

U Večitom derbiju koji je na stadionu “Rajko Mitić” odigran na startu plejofa Superlige, Crvena zvezda i Partizan odigrali su nerešeno, bez golova (0-0).

Ovakav ishod svakako više ide na ruku Zvezdi, pošto je u ovaj okršaj ušla sa dva boda prednosti na liderskoj poziciji na tabeli.

U ranoj fazi najvažnije utakmice u srpskom fudbalu nije bilo većih uzbuđenja i izglednijih šansi, što je oslikavalo situaciju u kojoj nijedan od timova nije želeo da rizikuje poreviše. Međutim, u preostalom vremenu prvog dela kao da se videlo da su Partizanu potrebniji ovi bodovi.

Gostujući tim je pripretio u 20. minutu kada je Slobodan Urošević uputio upotrebljiv centaršut ka najboljem strelcu prvenstva Rikardu, ali je Milan Borjan bio na vrhuncu i došao do lopte ispred napadača sa Zelenortskih Ostrva.

Veliku šansu u 26. minutu propustio je Nikola Terzić, koji je na derbiju zauzeo mesto bonusa u postavi crno-belih. Menig je po desnoj strani uspeo da nadmudri Sanoga i uputi odličnu loptu ka mladom fudbaleru, ali ovom nije pošlo za rukom da je zahvati kako treba.

Od 31. minuta Milan Rodić je morao da bude posebno oprezan posle žutog kartona koji je dobio zbog zakasnelog starta nad Sašom Zdjelarom na sredini terena.

Nova pretnja po gol tima Dejana Stankovića desila se u 37. minutu, kada je posle ubačene lopte u prostor od strane Jojića između protivničkih fudbalera Rikardo centrirao iz blizine ka Terziću, ali je on izgubio duel sa Kristijanom Pićinijem, te tako ponovo nije uspeo da svoj tim dovede do prednosti.

Gelor Kanga se u 42. minutu oslobodio svog čuvara i uputio udarac ka golu iz velike daljine, ali u tom pokušaju nije bilo dovoljno snage, kako bi napravio problem golmanu Stevanoviću, koji debituje na ligaškom Večitom derbiju.

Domaćina je u završnim momentima prvog dela odlično spasao Slavoljub Srnić, koji je u izglednom kontranapadu sustigao Meniga i čisto mu oduzeo loptu, tako ispravivši grešku Kange koji je izgubio loptu na protivničkoj polovini.

Drugo poluvreme je na poziciji levog beka u timu Partizana počeo Aleksandar Lutovac, umesto Uroševića koji se povredio početkom meča i očigledno nije mogao da izdrži više od poluvremena.

Na drugoj strani šansu u špicu je dobio junak navijača kada su velike utakmice u pitanju Milan Pavkov, koji je zamenio Ohija, kao i Milan Gajić, koji je pružao odlične partije u poslednje vreme, pa je dobio priliku umesto Italijana Pićinija na mestu desnog beka.

Ni drugi deo igre nije počeo u dinamičnijem ritmu, s tim da je sada Zvezda bila nešto opasnija, za razliku od prvih 45 minuta. Odbranu crveno-belih sjajno je držao Aleksandar Dragović, ali je dobio i nezgodan udarac u predelu lica od Rikarda. Ipak, nije bilo većih problema i nastavio je meč.

U 68. minutu tim Aleksandra Stanojevića je zabeležio novu izgledniju priliku da postigne gol, kada je Terzić uposlio Meniga, koji je imao dovoljno vremena da se namesti i uputi snažan šut, ali je spreman bio Borjan i odbranio ovaj pokušaj.

Iako se u danima uoči derbija govorilo o mogućnosti da će Lazar Marković početi utakmicu na mestu iza najisturenijeg napadača, to se nije desilo, ali jeste od 73. minuta, kada je brzonogi ofanzivac zamenio Jojića.

Štoper crno-belih Igor Vujačić pokušao je da iznenadi u 76. minutu i oprobao svoj šut iz velike daljine, ali je golman Zvezde bio oprezan i uspeo da zadrži tu loptu u rukama.

Zaoštravale su se tenzije kako se duel velikih rivala primicao kraju. Tako je Terzić posle oštrog duela sa Kangom zaradio žuti karton u 80. minutu.

Dva minuta kasnije Stevanović je sigurno uhvatio loptu i otklonio opasnost posle skraćenog kornera koji je izveo El Fardu Ben. Ubrzo je usledila nova prilika posle ubačene lopte iz slobodnog udarca, kada se lopta odbila pravo do Pavkova na ivici šesnaesterca, koji nije oklevao, ali je šut bio nedovoljno precizan i lopta je otišla daleko preko gola.

Pri ulasku u period zaustavnog vremena crveno-beli su postajali daleko opasniji i igru preneli pred protivnički šesnaesterac, međutim iz tih naleta se nije izrodio gol.

U samoj završnici Aleksandar Stanojević je na teren poslao i mladog Marka Milovanovića, ali pomalo neočekivano nije došlo do promene formacije, jer je samo zamenio Rikarda. Ni to nije donelo promenu u ono malo vremena koliko je preostalo, pa je Večiti derbi završen bez golova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UEFA usvojila Piksijev predlog, sa trojicom više na prvenstvu!

Kako su preneli britanski mediji, Evropska fudbalska unija (UEFA) odobriće selektorima da u ekipe za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj...

POVEZANE OBJAVE