NA POMOLU NOVI PREDSTAVNIK U ELITNOM RANGU: Zlatibor u finalu ABA 2 lige, Kutlešić nezaustavljiv!

Košarkaši Zlatibora iz Čajetine plasirali su se u finale drugog ranga regionalne ABA lige, pobedivši ubedljivo Borac iz Banjaluke u polufinalu sa 98-83, u utakmici odigranoj u Skoplju.

Na taj način nalaze se na korak od plasmana u elitni rang regionalnog takmičenja, pošto osvajač ABA 2 lige ostvaruje to pravo. U tom slučaju bi najlošije plasiran srpski tim iz ABA lige morao da se spusti u niži rang, jer jedna zemlja ne može da ima više od pet predstavnika. U ovom slučaju nije još uvek poznato ko će to biti, jer Mega ima pobedu, ali i dve utakmice više u odnosu na Borac iz Čačka. Uz to, Čačani će u jednoj od tih utakmica dočekati Crvenu zvezdu.

Tim iz Čajetine je vodio gotovo čitavim tokom meča, a prednost od 10 poena razlike stekli su na polovini druge deonice poenima Nemanje Protića.

Nisu se međutim odlepili na sigurnu razliku i na poluvremenu su vodili samo 43-41. U trećem periodu su održavali jednocifrenu prednost, koja je najviše iznosila 8 poena, koliko su vodili i na kraju ovog kvartala zahvaljujući trojci Filipa Đurana u poslednjoj sekundi za 67-59.

U tom ritmu su počeli i poslednju četvrtinu, serijom 8-0 kojom su stekli ozbiljnu prednost od 15 poena razlike (74-59), koju su održavali do kraja.

Fenomenalan je bio Dušan Kutlešić sa 30 poena, 8 skokova i 7 asistencija, Filip Đuran je ubacio 21 poen, uz 8 skokova i 2 asistencije, dok je Dimitrije Nikolić imao poen manje, a samo mu je skok falio do dabl-dabl učinka.

U poraženom timu je Diante Boldvin ubacio 21 poen, na šta je dodao i 7 asistencija i 4 skoka, dok je Aleksandar Ponjavić upisao 15 poena, 5 skokova i 2 asistencije.

U finalu će se srpski tim sastati sa MZT-om iz Skoplja, koji je mnogo teže pobedio u polufinalu Široki Brijeg sa 75-71.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ružna slika pred derbi: Tuča Delija i Grobara

Navijači Crvene zvezde i Partizana sukobili su se ovog popodneva uoči 173. večitog derbija koji će biti odigran na...

POVEZANE OBJAVE