Srbija ubedljivo do Svetskog prvenstva!

Srbija – Slovenija 23:20 (10:8)

Rukometaši Srbije, plasirali su se na Svetsko prvenstvo. I u drugoj utakmici, bili su bolji od Slovenije, nakon pobede 34:31 u Celju. Ovaj meč je čitavim tokom bio ravnopravan, a presudila je serija Orlova od 4:0 u finišu za overu plasmana.

Slovenci su golom Blaža Janca otvorili meč. Ubrzo su postigli i drugi pogodak. Tek u šestom minutu, Srbija preko Đorđića postiže prvi gol. Ali Slovenci i dalje održavaju prednost od dva gola razlike. Potom su Orlovi preko Kukića stigli do izjednačenja.

Srbija je prvi put povela u 11. minutu preko Nemanje Ilića iz sedmerca. Ubrzo su se Orlovi odlepili na dva razlike. Igra se u serijama, pa sada Slovenija izjednačuje na 6:6. U tom ritmu Srbija je povela sa 8:6. Srbija je sa dva pogotka viška otišla na odmor.

Nemanja Ilić je najefikasniji u timu Srbije sa tri gola. Janc i Bombač, dali su po dva gola za Sloveniju.

Ilić je svojim golom otvorio drugo poluvreme, a Srbija stekla maksimalnih +3. Slovenci su to brzo istopili, i stigli do izjednačenja 11:11. Kasnije su i poveli golom Bombača iz sedmerca. Srbija je ubrzo vratila prednost na svoju stranu. Od tada se igralo gol za gol, i nijedna ekipa nije stvorila značajniju prednost.

Slovenci su poveli na šest minuta pre kraja golom Suholežnika. Janc je svojim golom uneo dramu u završnih pet minuta, jer je Slovenija stekla prednost od +2. Pogotkom Đekića, Srbija je uspela da odbije nalet, ali se Slovenija ne predaje, jureći makar produžetak.

Srbija je uspela da izjednači preko Radivojevića i Marsenića, a kasnije i da povede preko Đekića. Milosavljev i Radivojević, stavili su tačku na prolaz Srbije na šampionat sveta.

Najbolji pojedinici u timu Srbije bili su Bogdan Radivojević i Nemanja Ilić sa 4 gola. Dean Bombač je sa 6 golova predvodio Sloveniju, a 4 je dodao Blaž Janc.

Svetsko prvenstvo, igra se od 11. do 29. januara naredne godne, a domaćini su Švedska i Poljska. Žreb će biti održan 2. jula

Foto: RSS

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE