ABA LIGA: Zvezda pobedom u Morači osigurala prvo mesto

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Budućnost u dvorani Morača sa 80-76, u zaostalom meču 15. kola ABA lige. Na taj način su definitivno obezbedili lidersko mesto nakon ligaškog dela regionalnog takmičenja, ispred večitog rivala Partizana.

Srpski tim je bolje počeo utakmicu i prvi stekao osetniju prednost, kada su poenima Kalinića posle sedam minuta igre došli nadomak dvocifrene razlike (16-7), a isti igrač je kasnije još jednom pogotkom za tri poena doneo takvu prednost.

A svojom trojkom drugi kvartal je otvorio Ognjen Dobrić, za prvo dvocifreno vođstvo u ovom duelu (22-12). Usledio je period bolje igre domaćina, koji se posle realizovanog dodatnog slobodnog bacanja Džastina Kobsa spustio na samo -2 veoma brzo, za oko dva minuta.

Trgao se ipak nakon toga tim Dejana Radonjića i do kraja poluvremena stekao novu najveću prednost na utakmici, kada je Luka Mitrović pogodio oba slobodna bacanja za +13 (38-25).

Posle novih oscilacija crveno-beli su imali 10 poena viška na velikom odmoru, kada su vodili sa 46-36.

Drugo poluvreme je bilo daleko neizvesnije. Trojkom Di Džej Silija tim iz Podgorice napravio je potpuni preokret (51-49) posle nešto više od četiri minuta igre u trećoj deonici.

Do kraja ovog perioda igralo se u serijama. Prvo su košarkaši Zvezde poveli sa 57-51, ali je do ulaska u završnih 10 minuta Budućnost izjednačila, posle nove trojke Silija i poena Marka Jagodić-Kuridže, pa je bilo 59-59.

I u poslednjoj četvrtini je naš tim uglavnom bio u jednocifrenoj prednosti, ali je sve do samog kraja bilo veoma neizvesno. Nejt Volters je u finišu odigrao ključnu ulogu u napadu gostiju, a pobedu je sa oba pogođena bacanja zapečatio sjajni Nikola Kalinić.

Najbolji u Zvezdi bio je upravo Kalinić sa 16 poena, uz po 4 skoka i asistencije. Nejt Volters imao je dva poena manje, na šta je dodao i 2 skoka, Luka Mitrović je uz 12 poena zabeležio i 5 skokova i 2 asistencije, a Eron Vajt je ubacio 11 poena, uz čak 6 asistencija i 4 skoka.

U poraženom timu je Di Džej Sili upisao 18 poena i po 2 skoka i asistencije, a nekadašnji košarkaš Zvezde Marko Jagodič-Kuridža zabeležio je 11 poena, 7 skokova i asistenciju.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ŠPANCI PIŠU: Ivanović bi mogao da završi četvrti mandat u Baskonji, spremna zamena!

Košarkaši Baskonje večeras igraju odlučujuću utakmicu u Evroligi. Ukoliko savladaju Virtus, igraće plej-of seriju sa Real Madridom. U španskom prvenstvu su...

POVEZANE OBJAVE