RUBLJOV PRED SERBIA OPEN: Neizvesno učešće na Vimbldonu zbog krize u Ukrajini

Na ATP 250 turniru “Serbia open” koji će sutra početi u Bogradu nastupiće i 8. teniser sveta Andrej Rubljov, koji je postavljen za drugog nosioca, odmah iza najboljeg svetskog tenisera Novaka Đokovića.

On je istakao svoja očekivanja od predstojećeg perioda.

Osećam se dobro, posebno što sam prvi put u Srbiji. Poslednjih par nedelja, posebno sezona na zatvorenom, igra na Indijan Velsu je bila odlična za mene. Videćemo šta će biti sada, bilo je teških mečeva u Monte Karlu ali videćemo šta će se desiti. Sada je cilj da se što bolje pripremim za sezonu na šljaci, izjavio je ruski teniser.

Potom je otkrio da su mu ambicije visoke u Beogradu.

Voleo bih da dođem do finala. Mislim da to svi žele, to je normalno. Zbog toga teniseri dolaze na turnire, da bi pokušali da ih osvoje. Sada je nivo tenisera ujednačen. Vidimo iz turnira u turnir da momci sa nižim rankingom pobeđuju one sa visokim rankingom. Svi rade profesionalnije i nivo je sve veći i veći. Možete da izgubite u bilo kom kolu. Neko ko je loše rangiran može da dođe do finala, objasnio je Rubljov.

Zbog geopolitičke krize u Ukrajini, još uvek mu nije poznato da li će moći da nastupi na Vimbldonu.

Pre svega, nemam mnogo informacija o Vimldonu. Prema poslednjim informacijama koje sam čuo, pokušaće da odluče i daju zvaničnu informaciju do kraja meseca. Sada je teško reći bilo šta jer ne znam šta će se dogoditi. Bolje je sačekati dok sve ne bude zvanično, ostavio je dilemu osmi teniser sveta.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PRED LETNJU PIJACU: Gvardiola izabrao, Siti pazari u Bundesligi!

Fudbaleri Mančester Sitija neće braniti titulu u Ligi šampiona. Dvomeč osmine finala protiv Reala pripao je Madriđanima na penale. Građani su...

POVEZANE OBJAVE