TIM SE VRAĆA NA SERBIA OPENU: Govorio o očekivanjima od turnira i ambicijama na Rolan Garosu

Sutra počinje ATP 250 turnir “Serbia open” koji će se igrati u Beogradu, uz učešće nekoliko zvučnih imena, a jedno od njih biće Austrijanac Dominik Tim, koji će se tako baš u Beogradu vratiti tenisu posle 10 meseci pauze.

Težak i dug period je iza mene, ali sam veoma srećan što se vraćam na teren u Beogradu. Bio sam pre 2 god na Adrija turu, prošle godine sam hteo da dođem ali nisam mogao zbog povrede. Ovo je prvi turnir u 10 meseci, ne znam kako ću moći da igram, ali ono što znam da ću dati 100% od prvog do poslednjeg poena, izjavio je austrijski teniser pred start turnira.

Kako kaže, nije imao dovoljno vremena da bi se pripremio kako treba.

–  Igrao sam čelendžer u Marbelji, zatim bio pozitivan na korona virus, ponovo sam pauzirao, pa sam trenirao samo 10 prethodnih dana. Nije to bila idealna priprema, ali ovo je moj prvi turnir i nadam se da ću igrati dobre mečeve, rekao je Tim.

On je potom istakao šta očekuje od turnira u srpskoj prestonici.

Za nas je važno da igramo na ovom turniru, da imamo dobre treninge sa top igračima. Ne znam kakav će turnir biti, kako ću igrati, ali je važno da se borim za svaki poen, da vratim samopouzdanje, ali sigurno da će mi nekoliko nedelja biti potrebno da ponovo zaigram na visokom nivou. Rolan Garos je specijalno bitan turnir za mene, istakao je pobednik US Opena 2020. godine.

Tim je prošle godine bio sprečen da nastupi na ovom turniru, ali mu je Beograd poznat sa Adrija tura.

Sada sam zaista zauzet, dva puta dnevno treniram. Pre dve godine je situacija bila opuštenija, Novak mi je sve pokazivao, grad, restorane. Bio sam prvi put ovde i veoma sam uživao, mnogo je ljudi napolju, grad je na reci, to je veoma lepo i srećan sam zbog tog iskustva pre dve godine, ali kao što sam rekao sada sam jako zauzet i nemam puno vremena da šetam, poručio je nekadašnji svetski broj 3.

Ove godine nema prevelikih očekivanja od Roland Garosa, gren slema koji se igra na njegovoj najomiljenijoj podlozi.

Biće teško za mene da se vratim do finala ove godine, to bi bilo veoma veliko iznenađenje, nakon 10 meseci van tura. Imaću veoma teške protivnike u svakoj rundi i nadam se da ću biti u dobroj kondiciji i moći da igram igram teške mečeve. Nemam velika očekivanja ali se nadam da ću sledeće godine biti ponovo u poziciji da igram finale ili osvojim turnir završio je Tim.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE