Tuhel nakon pobede: Nije bilo lako

Fudbaleri Čelsija pobedili su Kristal Palas rezultatom 2:0 i plasirali su u finale FA Kupa, gde će igrati protiv Liverpula.

Menadžer Čelsija Tomas Tuhel bio je zadovoljan igrom i plasmanom u finale.

-Nije bilo lako, odigrali smo u nizu tri utakmice u tri različita takmičenja. Nikad nije lako, fizički je bilo veoma zahtevno, mi smo tim sa najviše odigranih minuta u Evropi ja mislim, a to znači da je i na mentalnom planu teško, rekao je Tuhel.

Kada je reč o samoj utakmici iskusni stručnjak je rekao.

-Što se tiče utakmice, mislim da je sve bilo veoma ozbiljno i kontrolosano, dobro smo se pobrinuli za njihove kontranapade. Bilo je teško, oni su dva puta promenili sistem, a to znači da ni na minut ne smeš da izgubiš fokus. Ruben (Loftus-Čik, strelac prvog gola, prim.aut.) odigrao je sjajno i protiv Sautemptona i Reala, zaslužioje da bude starter, ali smo očekivali da će oni igrati sa četvoricom pozadi i znali smo da će on napraviti razliku kada uđe u igru. Veoma sam srećan zbog njega. Veoma je talentovan i ima potencijal za dugu i uspešnu karijeru, rekao je Tuhel pa dodao:

-Srećan sam što ćemo ponovo deo biti finala i ne mogu da budem više uzbuđen i ponosan jer je ovo veoma veliko takmičenje. Bićemo spremni“.

Finale FA Kupa zakazano je za 14. maj.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Mitrović govorio o povredi: Kada se desila bio sam zabrinut

Najbolji strelac naše reprezentacije Aleksandar Mitrović povredio se u utakmici protiv Al Šababa, neposredno nakon što je postigao dva...

POVEZANE OBJAVE