Đoković: Rolan Garos je najveći cilj, želim tamo da budem najspremniji

Najbolji teniser sveta Novak Đoković na konferenciji za medije je izneo očekivanja pred Srbija open na kojem će učestvovati.

Novak je na početku pričao o tome šta Srbija ima da ponudi turistima.

Mi smo ponosni i gostoljubivi ljudi, trudimo se da budemo velikodušni prema svima koji dođu. Sve koji znam su mi to govorili, da im je komunikacija i interakcija s ljudima bila nešto najbolje, kako su svi bili ljubazni prema njima. Imamo mnogo da ponudimo. Na raskrsnici smo istoka i zapada, bili smo u dodiru sa mnogim kulturama i otvoreni smo prema svima, istakao je svetski broj jedan.

Srbija open se održava drugu godinu zaredom posle pauze koja je trajala od 2013. do 2020. godine.

– Učimo na prethodnom iskustvu, znamo šta je potrebno svima kako bi iskustvo bilo što bolje. Trudimo se da igrači imaju sve uslove – teretane, terene, smeštaj, hranu… Želimo prvo da kupimo dozvolu za turnir, trenutno je samo iznajmljujemo. Kada se to dogodi, možemo da razmišljamo o tome da postanemo jači turnir, iz serije 500, rekao je Novak.

On je prokomentarisao i svoju formu kao i ispadanje u prvom kolu mastersa u Monte Karlu.

– Uzbuđen sam. Treba mi više mečeva kako bih došao do željenog nivoa tenisa. Imao sam četiri treninga juče – dva kondiciona i dva teniska – bio sam malo umoran. Koristim svaki slobodan trenutak da se fizički što bolje spremim. Pogotovo je to važno za šljaku. Nisam bio spreman u Monte Karlu, toga sam bio svestan, ali ipak mi najviše nedostaju mečevi. Nadam se da ću imati više mečeva nego u Monte Karlu. Nadam se da ću dobiti vetar u leđa od publike, mnogo puta mi je to značilo, kao onaj Dejvis kup 2010. godine. Ili prošle godine pred Rolan Garos. Rolan Garos je najveći cilj na ovoj podlozi, želim tamo da budem najspremniji. To ne menja moj pristup ovom turniru, želim da doguram što dalje, a titula je uvek ambicija, zaključio je Đoković.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PRE POLUFINALA SA BORUSIJOM: Potpisan petogodišnji ugovor u Parizu!

Fudbaleri PSŽ-a izvesno će osvojiti titulu u šampionatu Francuske. Očekuje ih i dvomeč polufinala Lige šampiona protiv Borusije Dortmund. Da se...

POVEZANE OBJAVE