Fonjini izbacio nekadašnjeg Novakovog dželata u Beogradu

U duelu dvojice Italijana na startu ATP 250 turnira “Serbia open” nekadašnji TOP 10 teniser Fabio Fonjini pobedio je Marka Čekinata sa 2-1, po setovima 6:7, 6:2 i 6:2.

Čekinato je srpskoj publici ostao u sećanju i po izbacivanju Novaka Đokovića u četvrtfinalu Rolan Garosa 2018. godine, kada je naš teniser bio na putu povratka ka samom vrhu.

Fonjini je na početku prvog seta poveo sa 3-1, ali je pri vođstvu od 4-3 izgubio prednost brejka, a to je bio samo početak serije brejkova, jer su još po jedan razmenili u naredna dva gema. Prvi deo meča je rešen u tajbrejku gde je Čekinato, 108. teniser sveta, napravio jedan mini-brejk više i poveo sa 1-0 u setovima.

Ipak, u sledeća dva seta Fonjini je pokazao zašto je nekoliko puta savladao Nadala na njegovoj najomiljenijoj podlozi i zašto je bio osvajač mastersa u Monte karlu.

Iako je posle prvog brejka odmah izgubio tu prednost, to ga nije pokolebalo i uspeo je još dva puta da oduzme servis svom sunarodniku, drugi put u poslednjem gemu posle tek pete iskorištene brejk-prilike.

U odlučujuće setu je Fonjini dva puta napravio brejk, dok je u pretposlednjem gemu u maratonskom gemu sprečio čak šest brejk-lopti.

Fonjini će u osmini finala igrati protiv Slovenca Aljaža Bedenea, koji je bio bolji od Mihaila Kukuškina sa 2-1, po setovima 7:6 (7:4), 4:6 i 6:3.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

STIGAO NA MARAKANU: Mitrović gleda Partizan

U 173. večitom derbiju Fudbaleri Crvene zvezde dočekuju Partizan. Domaćini imaju sedam bodova viška pred ovaj prvenstveni duel. Crno-beli će to...

POVEZANE OBJAVE