Fudbaler Barselone u centru skandala

Fudbaler Barselone Đerar Pike radio je sa predsednikom Fudbalskog saveza Španije Luisom Rubijalesom o odigravanju tamošnjeg Superkupa u Saudijskoj Arabiji.

“El Konfidensijal” je objavio sve audio zapise koji jasno ukazuju na saradnju dve pomenute osobe. Kako se navodi, oni su planirali da Pike preko svoje agencije “Kosmos” utiče na to da se pomenuto takmičenje igra u Rijadu, a za to bi dobio šest miliona evra.

-Da vidimo, Rubi (Luis Rubijales), kada je novac u pitanju. Ako bi Realu išlo osam miliona. Dođavola, osam ide Realu i isto toliko Barseloni. Ostali su plaćeni dva miliona i jedan, to je 19, a ti daješ federaciji šest miliona i tebi ostaje šest, istisnemo Saudijsku Arabiju i možda nam ostane još. Ako neće, reći ćemo da Real neće doći, kaže Pike na jednom od snimaka.

Da je ovo uspelo slavni fudbaler bi dobio ukupno 24 miliona evra kroz četiri godine, dok ukupna svota iznosi 40 miliona evra na ime španskog Saveza.

Prvo izdanje Superkupa odigrano je u Rijadu 2020. godine

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NADOMAK ČIŠĆENJA: Jokić na korak od tripl dabla, 3:0 za aktuelnog šampiona! (VIDEO)

Košarkaši Denvera na korak su od plasmana u polufinale zapadne konferencije. Nastavili su seriju pobeda protiv Lejkersa i brejkom u...

POVEZANE OBJAVE