Pripreme za Ligu nacija: Kolaković saopštio spisak igrača

Odbojkaška reprezentacija Srbije, u ponedeljak, 25. aprila počinje pripreme za Ligu nacija.

Igor Kolaković, prvi trener seniora Srbije, na pripreme je pozvao 18 igrača.

Na spisku su:

TEHNIČARI: MAKSIM BUCULJEVIĆ (ALTEKMA IZMIR, TURSKA), ANDRIJA VULIKIĆ (SPARTAK, SUBOTICA) I ANDRIJA VILIMANOVIĆ (VOJVODINA NS SEME, NOVI SAD).

KOREKTORI: DUŠAN PETKOVIĆ (PROJEKT VARŠAVA, POLJSKA), NIKOLA MELJANAC (CRVENA ZVEZDA), MILAN ZEČEVIĆ (VOJVODINA NS SEME, NOVI SAD) I DUŠAN NIKOLIĆ (CRVENA ZVEZDA). 

LIBERA: LAZAR KOPRIVICA (RADNIČKI DOO, KRAGUJEVAC) I MILJAN MILOVIĆ (SPARTAK, SUBOTICA).

BLOKERI: STEVAN SIMIĆ (VOJVODINA NS SEME, NOVI SAD), ANDREJ RUDIĆ (VOJVODINA NS SEME, NOVI SAD) I ALEKSANDAR BOŠNJAK (VOJVODINA NS SEME, NOVI SAD).

PRIMAČI: MIRAN KUJUNDŽIĆ (PARIZ VOLEJ, FRANCUSKA), LAZAR MARINOVIĆ (PARTIZAN SOKERBET), LAZAR BAJANDIĆ (VOJVODINA NS SEME, NOVI SAD), LUKA TADIĆ (CRVENA ZVEZDA), STEFAN SKAKIĆ (CRVENA ZVEZDA) I DAVIDE KOVAČ (RADNIČKI DOO, KRAGUJEVAC).

Pored Kolakovića u stručnom štabu seniora su Dragan Kobiljski, Bojan Janić i Ivica Jevtić, drugi treneri, Zdravko Aničić je kondicioni trener, Đorđe Pejić statističar, Siniša Mladenović i Borko Stojković, fizioterapeuti, a Aleksa Brđović je tim menadžer.

Igor Kolaković će se naknadno priključiti pripremama, kao i reprezentativci koji još uvek nisu završili sa obavezama u klubovima.

Muška seniorska reprezentacija Srbije igraće u IV Ligi nacija 2022. u Otavi, Sofiji i Gdanjsku. Seniori Srbije će tokom prve sedmice (od 7. do 12. juna) igrati u Otavi, sa Bugarskom (utorak, 7. jun – 22.30 po našem vremenu), Francuskom (četvrtak, 9. jun – 22.30), Argentinom (petak, 10. jun – 17.00) i Nemačkom (subota, 11. jun – 19.00).  U Otavi će još igrati Kanada, Poljska i Italija.

Druga sedmica je na programu od 21. do 26. juna, a Srbiji će rivali u Sofiji biti SAD (sreda, 22. jun – 19.00), Brazil (četvrtak, 23. jun – 15.30), Kanada (petak, 24. jun – 12.30) i Australija (nedelja, 26. jun – 12.30). U Sofiji će još igrati Bugarska, Poljska i Iran.

Utakmice treće sedmice odigraće se od 5. do 10. jula, a Srbija će u Gdanjsku igrati sa Slovenijom (sreda, 6. jul), Iranom (četvrtak, 7. jul), Italijom (petak, 8. jul) i protiv selekcije koja će zameniti Rusiju (nedelja, 10. jul). U Gdanjsku će igrati i Poljska, Holandija i Bugarska. FIVB će naknadno saopštiti ko će zameniti Rusiju u Ligi nacija 2022, kao i satnicu utakmica u Gdanjsku.

Seniori Srbije u IV Ligi nacija 2022. neće igrati u grupnoj fazi protiv Poljske, Japana i Holandije.

Na Finalnom turniru će igrati 8 reprezentacija, a takmičenje počinje od četvrtfinala.

Finalni turnir u konkurenciji odbojkaša odigraće se od 20. do 24. jula, a organizator će naknadno biti poznat.

IV Liga nacija 2022. u konkurenciji odbojkaša odigraće se od 7. juna do 24. jula.

Novim formatom takmičenja Lige nacija predviđeno je da se za svaku sedmicu takmičenja formiraju po 2 grupe sa po 8 selekcija, kao i da takmičenje u okviru jedne sedmice traje 6 dana, od utorka do nedelje.

Svaka reprezentacija će odigrati po 12 utakmica tokom 3 sedmice, odnosno 4 meča za 6 dana tokom jedne sedmice.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

De Rosi obezbedio posao, sad gura bivšeg saigrača za sportskog direktora

Uprava Rome je obelodanila da će Danijele De Rosi ostati trener i sledeće sezone. Nekadašnji kapiten "Vučice" je napravio sjajan...

POVEZANE OBJAVE