RASPRODAJA U BERGAMU: Iličić i Muriel napuštaju Atalantu po “promotivnoj” ceni

Iako trenutna sezona nije završena, šefovi Atalante punom parom razmišljaju o sledećoj. Biće dosta promena u ekipi nakon neuspešne sezone u kojoj po svemu sudeći neće biti izborena Liga šampiona.

Kako javlja TutoMerkato, od Atalante oprostiće se popriličan broj igrača, a ujedno će klub napustiti i Slovenac Josip Iličić, koji je zadnji put igrao još u januaru, a od tada je na margini zbog privatnih problema.

34-godišnji Kranjčanin igrač je Atalante od leta 2017. kada ga je stigao iz Fiorentine u transferu vrednom šest miliona evra. Iličić je upisao 172 nastupa u crno-plavom dresu, dao je 60 golova i podelio 44 asistencije.

Bio je jedan od najboljih igrača Atalante, a proteklih sezona želeli su ga i veliki evropski velikani. Međutim, Atalanta je imala visoke zahteve i nije ga htela pustiti.

Sada je situacija potpuno drugačija. Iličić ima ugovor do leta 2023., a Atalanta je spremna da ga za malu odštetu pusti, jer uostalom pitanje je koliko je trenutno spreman igrati na najvišem nivou.

Osim Iličića, godinu dana pre isteka ugovora Atalanta je spremna odreći se još jednog važnog člana Luisa Muriela. 31-godišnji Kolumbijac je već zimus bio blizu odlaska.

Atalanta namerava Kolumbijca prodati za najmanje 15 miliona evra. Njih dvojica su samo u nizu fudbalera koji će na leto tražiti novi klub.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PRED PLASMANOM NA F4: Više od 1500 navijača Makabija stiže u Pionir?

Košarkaši Makabija i Panatinaikosa večeras igraju četvrtu utakmicu plej-ofa Evrolige. Izraelski tim je bliži plasmanu na završni turnir pošto vode...

POVEZANE OBJAVE