Kosanović iskreno: Samo se o njima piše, a reprezentativca nemaju

Iskusni fudbalski stručnjak i trener brojnih klubova Milorad Kosanović prokomentarisao je 167. Večiti derbi.

Kosanović smatra da se najvećoj utakmici srpskog fudbala posvećuje previše pažnje.

 Zašto bismo davali značaj utakmici između Zvezde i Partizana? Samo se o njima piše, kao da čine neštokapitalno za srpski fudbal, a reprezentativca nemaju. Nijednog. Mene interesuju naši i zašto ih nema. Prodaju ih u 19, neretko i godinu ranije. Fudbalski neodgojene, nezavršene – rekao je Kosanović za “Sportski žurnal” i dodao:

– I kad stopirani u razvoju odu u inostranstvo niko o njima ne vodi računa. Tamo kupuju sve živo, kao ovde Zvezda, pa ko prođe. Ubrzo se vraćaju u našu ligu, igraju kako igraju. Bolje ne mogu, ha-ha… Identično i stranci. Otud u meni nema optimizma. Srpski fudbal neće ozdraviti na Pićiniju, Falku, Nathu… Zato i ne vredi komentarisati derbi s tri udarca ka golu. S obe strane, od dva najbolja kluba u zemlji!? A hoće da igraju Ligu šampiona.

Iskusni trener ističe da nije zadovoljan načinom na koji funkcionišu dva najveća kluba

– Služe samo za prodaju igrača. I pored toga, oba kluba su u finansijskoj krizi. Zato bi trebalo da se priča i piše o stvaranju novih vrednosti, podizanju na viši nivo. A ne bavljenju samih sobom i pretvaranju u vlasništvo čelnih ljudi. Da su titulari kao u Čukaričkom, razumeo bih i znali bismo ko je kriv kad nije dobro. Ovako ne znamo ništa, samo pričamo u prazno. Da bude groteksno, još od letos se bavimo pitanjem ko će da bude prvi. Mnogo je, kao, važno.

Kosanović je pričao i o Strahinji Erakoviću i Nikoli Terziću

– Momka već smeštaju u izlog prodaje radi, umesto da edukuju. Pohvale zaslužuje, ali daleko je od reprezentativnog igrača. Prisetimo se Brage, Rendžersa… Polako, vremena ima za trgovinu, kaže Kosanović o Erakoviću a potom je govorio i o Terziću,

-Dečku je lopta odskočila visoko, da je valjano obučen, stegao bi je prema dole i pogodio okvir gola. Mada, drvlje i kamenje nije zaslužio. Ponajmanje pogrdan epitet tragičara derbija. Talentovan je, naigraće se vrhunskog fudbala, zaključio je Milorad Kosanović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Lazović efektnim golom otežao situaciju Atalanti (VIDEO)

Fudbaleri Atalante i Verone remizirali su u Bergamu u sklopu 32. kola Serije A, pošto je duel završen rezultatom...

POVEZANE OBJAVE