Crvena zvezda slavila u Čačku u meču sa 40 izgubljenih lopti

Crvena zvezda ostvarila je 23. pobedu u 25 kola u ABA ligi pošto je savladala Borac 54:66. Bila je to jedna od lošijih utakmica ove sezone gde je viđeno čak 40 izgubljenih lopti.

Prvo poluvreme je bilo jedno od najslabijih ove sezone u ABA ligi. Dovoljno je videti podatak da su kombinovano obe ekipe imale 25 izgubljenih lopti. Broj promašenih zicera je nemoguće izbrojati.

Borac je bolje ušao u meč i došao do vođstva 5:0, ali je posle toga Crvena zvezda prevela i tu prednost drala do poluvremena. Vođstvo nije išlo više od konačnih plus 6, a slobodna bacanja su šutirali 3/10.

Jedini raspoloženi su bili Ostin Holins i Stefan Marković koji su i najzaslužniji za prednost.

Sa druge strane kod Borca najraspoloženiji je bio Radovan Đoković, a Čačani su muku mučili sa šutem za tri poena koji ih nikako nije išao. Na kraju 28:34.

Drugo poluvreme počelo je kao iz snova za Borac. Serijom od 14:0 su krenuli u prvih 6 minuta dok Holins nije postigao trojku za 42:37. Posebno raspoložen je bio Marko Pecarski koji je pravio velike probleme u skoku gostima.

Od tog trenutka Borac više nije postigao koš do kraja četvrtine, a Crvena zvezda je uspela da uspostavi balans u napadu i na kraju trećeg period na odmor se odlazi za 42:44 za goste.

Lideri ABA lige su nastavili u četvrtom peridou sa serijom koju su podigli na 15:0, pošto su Kuzmić i Ivanović poentirali za najveće vođstvo 42:49.

Posle tajm auta nastavilo se u dobrom ritmu Crvene zvezde koji je uspostavio Dejan Davidovac poenima, asistencijama i dobrom odbroanom pod košem. Prednost je rasla i ubrzlo bila dvocifrena.

Domaći su izguili u potpunost ritam u napadu i potpuno su igru sveli na šut za tri poena koji ih je slabo služio i na kraju su šutirali 6/34.

Konačan rezultat je bio 54:66.

Najefikasniji kod pobednika bio je Holins sa 16 poena, Vajt je dodao 11, Davidovac 9.

Kod Borca jedini dvocifren je bio Pecarski sa 14 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ružna slika pred derbi: Tuča Delija i Grobara

Navijači Crvene zvezde i Partizana sukobili su se ovog popodneva uoči 173. večitog derbija koji će biti odigran na...

POVEZANE OBJAVE