KRAJ POSLE DRAME: Alimpijevićeva Bursa izbacila Partizan iz Evrokupa nakon produžetka!

Košarkaši Partizana izgubili su od turskog Bursaspora u dvorani Aleksandar Nikolić sa 103-95 i tako ostali bez plasmana u u četvrtfinale košarkaškog Evrokupa.

Partizan je na samom početku utakmice dolazio do prednosti preko Balše Koprivice i Dalasa Mura, ali je Onuralp Bitim namestio ruku i pogodio dve trojke za svoj tim.

Do isteka prve deonice timovi su se smenjivali u vođstvu, a u završnici ovog perioda je naturalizovani crnogorski košarkaš Derik Nidam preuzeo ulogu koju je na početku imao Bitim i sa dve trojke održavao svoj tim u prednosti (20-17).

Međutim, ALeksa Avramović je košem uz dodatno bacanje izjednačio, pa je posle 10 minuta igre rezultat bio 20-20.

Ponovo su crno-beli otvorili četvrtinu bolje, i to preko mladih Tristana Vukčevića i Jama Madara (24-20). Posle izjednačenja tim Željka Obradovića su nastavili da vuku mladi naraštaji, a to je učinio Uroš Trifunović trojkom u stilu Miloša Teodosića – protiv Španaca 2010. godine na Svetskom prvenstvu.

U završnih nešto više od tri minuta Partizan je vezao tri trojke, ali poslednja koja je bila delo Dalasa Mura bila je dovoljna tek za preokret, pa je domaći tim otišao na pauzu između poluvremena sa prednošću od pola koša razlike, 38-37.

Koliko je duel bio ujednačen u prvom poluvremenu govori podatak da nijedan od timova nije bio u većoj prednosti od 4 poena.

David Dudžinski bio je najefikasniji igrač u prvih 20 minuta sa 11 poena, dok je kod Partizana dvocifren bio Aleksa Avramović sa 10, uz po 2 skoka i asistencije.

Svoj tim je posle povratka na parket povukao Enrju Endrjuz sa 4 realizovana bacanja, ali je tada proradio Kevin Panter, ubacivši trojku uz realizovano dodatno bacanje, pošto je bio fauliran pri šutu.

Tada je usledila prva velika serija poena na ovom meču, koja je nažalost bila u režiji tima koji vodi naš Dušan Alimpijević, koji je posle 10 uzastopnih poena vodio sa 51-42. Otvorio ju je Bitim, koji je u okviru iste imao i uspešan pokušaj alejupa.

Konačno je posle više od dva minuta ovaj niz sjajnim prodorom prekinuo Avramović (51-44), a zahvaljujući dve nove trojke Pantera domaći tim je prišao na samo -2 (53-51).

Bursa je održavala stečenu prednost do isteka trećeg kvartala, ali je Avramović pogodio na 3 sekune do kraja za 64-60, pa je sve i dalje bilo otvoreno.

Na pogodak u šutu za dva nepogrešivog Endrjuza odgovorio je Lesor snažnim zakucavanjem posle izlaska iz pika, a na samo poen manjka smanjio je novom trojkom Avramović (66-65).

Posle nekoliko neiskorištenih napada Madar je bio spreman u kontri posle promašaja gostiju za potpuni preokret Partizana i prvu prednost posle dužeg vremena.

Kada se činilo da će crno-beli iskoristiti nalet i na krilima serije 9-0 nastaviti da lome protivnika, sve su presekle dve uzastopne trojke, prvo Nidama, a potom i Turena (72-69).

Sve je stalo u poslednja četiri minuta, u kojima se rasplamsala još tvrđa borba nego u dotadašnjem toku susreta. Podigao je navijače na noge u ovom odlučujućem periodu, gotovo kompletne sezone, još jednim brutalnim zakucavanjem Lesor za prednost od 77-74, a do erupcije oduševljenja je došlo posle njegovih poena iz kontre na manje od dva minuta do kraja.

Ipak, na minut do kraja Nidam je dalekometnom trojkom smanjio na samo -2 (79-77) i uneo novu neizvesnost, ali se činilo da će Avramović sačuvati prednost crno-belih, i pored jednog promašenog bacanja u završnici.

Međutim, sve je kulminiralo posle trojke Džona Holanda na 7 sekundi do kraja za izjednačenje – 84:84! Panter nije uspeo da uzvrati za preostalo vreme, pa se otišlo u produžetak.

Prvi deo dodatnih pet minuta je protekao u istom ritmu, visoki igrači su održavali srpski tim – Ledej trojkom, dok je Lesor još jednom ispitao snagu obruča – ali se sve okrenulo naglavačke kako se primicao kraj.

Andrjuz i Holand su sa dve uzastopne trojke doneli 95-89, posle čega nije bilo povratka za tim Željka Obradovića.

Najefikasniji na utakmici bio je Endrju Endrjuz, koji je flertovao sa tripl-daplom, zabeleživši 23 poena, 10 asistencija i 8 skokova. Dabl-dabl je upisao i Onuralp Bitim, sa 20 poena i 10 skokova, na šta je dodao i 5 asistencija.

Nesuđeni junak ovog duela Aleksa Avramović sakupio je 23 poena, uz 6 asistencija i 3 skoka, dok je Matijas Lesor postigao 20 poena – pritom mnoge od njih kada se utakmica lomila – uz 8 skokova, ali to nije bilo dovoljno za trijumf.

Turski tim će u četvrtfinalu igrati protiv Cedevita Olimpije, pa su tako sprečili “abaligaški” okršaj u ovom evropskom takmičenju.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE