Partizan bez problema sa Čukom, Rikardo povećava bilans

U 2. kolu plejofa Superlige Srbije fudbaleri Partizana lako su savladali na svom stadionu Čukarički sa 3-1.

Partizan je stvorio mnogo više šansi i zasluženo trijumfovao, dok je pogodak Čukaričkog bio tek utešni.

Već u 3. minutu je šansu posle kornera koji je izveo Miloš Jojić imao najbolji strelac dosadašnjeg toka takmičenja Rikardo, koji je bio najviši u skoku, ali je goste spasao golman Novak Mićović.

Na isteku 14. minuta igre Saša Zdjelar je sa oko 25 metara uputio opasan šut, ali je lopta proletela nešto pored desne stative.

Do prednosti od 1-0 crno-beli su došli posle kaznenog udarca u 20. minutu. Posle udarca Bibrasa Natha lopta je pogodila u ruku, koja se nalazila u neprirodnom položaju, Uroša Drezgića, koji je bio u padu, a izraelski veznjak je i sigurnom realizacijom iskoristio ovu situaciju.

Usledio je period mirnije igre, posle kog je Čukarički imao priliku da izjednači nakon pola sata igre usled velike gužve u šesnaestercu, kada je lopta stigla do Endiaja koji se našao veoma blizu gola, međutim Siniša Saničanin je na kraju otklonio opasnost.

Na drugoj strani je ozbiljno pripretio Rikardo, koji je driblingom izbacio nekoliko protivničkih igrača u šesnaestercu, ali nije ipak smestio loptu u mrežu.

U poslednjih pet minuta prvog dela igre viđeni su novi nasrtaji domaćih fudbalera.

Prvo je Saša Zdjelar u 41. minutu oprobao udarac, ali je bio poprilično neprecizan i lopta je završila daleko preko gola.

U 43. minutu Natho je imao veoma izglednu priliku da postigne i svoj drugi gol. Posle odlične akcije Kvinsija Meniga i Aleksandra Miljkovića pri ulasku u šesnaesterac, desni bek je uputio loptu Izraelcu, koji je imao sasvim dovoljno prostora da se namesti na udarac, ali ipak nije bio dovoljno precizan.

Partizan je ipak uspeo da duplira prednost već u 49. minutu. Posle centaršuta Natha iz slobodnog udarca, usledila je loša reakcija fudbalera Čukaričkog, kada je prakrično spustio glavom loptu Igoru Vujačiću, koji je “poklon” umeo da iskoristi i donese 2-0 svom timu.

Tek tri minuta kasnije bilo je već 3-0. Posle lopte Natha u prostor još jednu kobnu grešku je napravio Drezgić, lošom procenom brzine lopte, kada ga je nadmudrio Rikardo i svojim 31. golom u sezoni povisio na 3-0.

Čukarički je smanjio zaostatak u 61. minutu, posle loše reakcije na drugom kraju terena. Saničanin je mlakom intervencijom doveo Stefana Kovača do idealne šanse, kada mladi vezni fudbaler nije mnogo čekao i snažnim šutem savladao Nemanju Stevanovića.

Nakon perioda bez izglednijih šansi, Endiaj je u 75. minutu mogao da stvori probleme, posle dobrih driblinga, ali je preterao u kreaciji, pa ga je zaustavio Vujačić.

Do kraja utakmice su crno-beli rutinski sačuvali stečenu prednost.

Partizan: Stevanović – Miljković, Vučačić, Saničanin, Lutovac, – Zdjelar, Jojić – Menig (od 60. Holender), Natho (od 77. Jevtović), Terzić (od 60. Jović) – Rikardo (od 84. Milovanović).

Čukarički: Mićović – Stevanović, Šapić, Drezgić (od 84. Puškarić), Tošić – Kovač, Mijailović – Belić (od 62. Lukić), Endijaje (od 77. Ergelaš), Savić (od 77. Čolić) – Rakonjac.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE