SERBIA OPEN: Novak “slomio” sjajnog Đerea koji će se dugo pamtiti šta je ispustio

Novak Đoković savladao je Lasla Đerea u 2. kolu Serbian opena posle velike drame i meča koji je traja 3 sata i 20 minuta.

Đere je bolje otvorio meč, napravio je brejk, pa je bio siguran na svoj servis i poveo protiv najboljeg tenisera sveta sa 2:0.

U nastavku je Novak opet dopuštao Laslu da napravi brejk šanse koje na kraju nije uspeo iskoristiti, dok je na svoj servis bio siguran pa je bez većih problema održavao prednost.

Napravio je Đere u prvom setu još jedan brejk i poveo sa velikih 5:2. Nakon toga je bio siguran na svoj servis i vrlo lako osvojio prvi set protiv Đokovića rezultatom 6:2.

Što se tiče drugog seta, Novaj je sigurnije ušao u njega, na početku je bio siguran na svoj servis i poveo sa 1:0.

Čuvali su servis i jedan i drugi, ali Đere je ipak uspeo prvi napraviti brejk za 4:3 u drugom setu.

Međutim, najbolji reket sveta se nije predavao, sovojio je naredna četiri poena, vratio brejk i izjednačio na 4:4.

Nakon toga je usledila tvrda igra i jedan i drugi su čuvali svoje servise, pa je set ušao u taj-brejk.

Đoković je iskoristio greške protivnika, bio najbolji kada je najviše trebalo pa je taj-brejk pripao njemu za izjednačenje u setovima 1:1.

Na startu trećeg seta, Đoković je izgledao bolje na terenu, odmah je napravio brejk, međutim u narednom gemu nije uspeo da sačuva svoj servis pa je Đere uzvratio ribrejkom.

Igralo se bez brejka, a najuzbudljivije je bilo u 11 gemu koji je najduže trajao, ali je Đere uspeo da sačuva servis. Đoković je sigurnim gemom odlučujući set uveo u taj brejk.

Tu se nastavilo u istom ritmu i Đere je prvi došao do mini brejka na 4:3, a naverovatnu grešku je tada napravio i čist zicer poslao u mrežu za 4:4. Takve greške teško da ne ostanu kažnjene protiv prvog reketa sveta, Novak je brzinom svetlosti došao do 6:4 i prve meč lopte koju je odmah iskoristio.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real nemilosrdan protiv Baskonije na startu plejofa, Marinković solidan (VIDEO)

Košarkaši madridskog Reala savladali su u svom Vizink centru Baskoniju sa 90-74, u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige. Aktuelni šampion...

POVEZANE OBJAVE