ZVANIČNO: Evo šta će biti sa ruskim i beloruskim teniserima na Vimbldonu!

Organizacija Vimbldona je zvanično objavila da su ruski i beloruski teniseri izbačeni sa ovog takmičenja i neće imati pravo nastupa na turniru.

Saopštenje je sa zvaničnog sajta Vimbldona, a kako se navodi, među teniserima koji su izbačeni su: Danil Medvedev, Andrej Rubljov, Aslan Karacev, Karen Hačanov, Roman Safulin iz Rusije.

Kao i  Ilija Ivaška, 44. teniser sveta i od dama na Vimbldonu neće nastupiti Arina Sabalenka i Viktorija Azarenka.

Saopštenje prenosimo u celosti:

U ime Ol Ingland kluba i Komiteta za upravljanje šampionatima, želimo da izrazimo našu stalnu podršku svima koji su pogođeni sukobom u Ukrajini tokom ovih šokantnih i uznemirujućih vremena.

Delujemo u univerzalnoj osudi ruskih nezakonitih radnji i pažljivo smo razmotrili situaciju u kontekstu naših dužnosti prema igračima, našoj zajednici i široj javnosti Ujedinjenog Kraljevstva kao britanske sportske institucije. Takođe smo uzeli u obzir smernice koje je postavila Vlada Ujedinjenog Kraljevstva posebno u vezi sa sportskim telima i događajima.

S obzirom na profil šampionata u Ujedinjenom Kraljevstvu i širom sveta, naša je odgovornost da odigramo svoju ulogu u široko rasprostranjenim naporima vlade, industrije, sportskih i kreativnih institucija da ograniče globalni uticaj Rusije na najjače moguće načine.

U okolnostima takve neopravdane vojne agresije bez presedana, bilo bi neprihvatljivo da ruski režim izvlači bilo kakvu korist od umešanosti ruskih ili beloruskih igrača na turniru. Stoga je naša namera, sa dubokim žaljenjem, da odbijemo prijave ruskih i beloruskih igrača za turnir 2022. godine, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Postani i ti milioner: Registruj se, uzmi bonus i prepiši VIKEND TIKET!

I ovog vikenda očekuje nas pravi fudbalski spektakl, ništa manji nego prethodnih dana kada smo uživali u Ligi šampiona...

POVEZANE OBJAVE