Rubljov iz Beograda poslao zanimljivu poruku organizatorima Vimbldona!

Osmi teniser sveta Andrej Rubljov plasirao se u četvrtfinale Srbija opena, a nakon meča, Rus je prokomentarisao odluku Vimbldona o suspenziji ruskih i belourskih tenisera.

U mojoj poziciji, uz pritisak koji imam, ne postoji pravi odgovor. Pričaću iz srca i onako kako se osećam. Izneo sam jednom stav o ovoj situaciji i izneću još jednom, da svima bude jasno, istakao je Rubljov te dodao:

Ja nisam političar, ne znam ništa o vestima, ne pratim ih jer samo radim naporno da bih igrao tenis. To je moj posao. Juče smo dobili zvaničnu odluku Vimbldona i, da budem iskren, u razlozima njihove odluke koje su nam dostavili nema puno logike. Razumeo bih da ta suspenzija ruskih igrača može nešto da promeni, ali ona neće promeniti ništa. Stvari koje se sada dešavaju su diskriminacija ruskih tenisera.

On je dao Englezima i jedan predlog.

Engleska vlada promoviše slobodu govora, demokratiju, a to bi imalo smisla da su nam dali izbor da li želimo da igramo ili ne želimo. Da je postojala opcija da se sav novčani prihod dodeli humanitarnim organizacijama i porodicama stradalim u ratu, taj potez bi pokazao da engleska vlada želi mir i da želi da pomogne. Nagradni fond bi mogao da ide do milion funti, što je ogromna svota i tenis i Vimbldon bi bili prvi u svetu koji su to uradili u vreme rata. Pokupili bi svu slavu, rekao je on i dodao:

Na kraju dana, mi samo želimo da se takmičimo, ne zanima nas politika. Ja ne pratim dešavanja, iako jesam Rus i rođen sam u Rusiji. Samo želim da pokažem da smo mi dobri ljudi, ljubazni i da to svima bude jasno.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NOVI SKANDAL U SRPSKOJ KOŠARCI: Srpski košarkaš suspendovan zbog korišćenja kokaina

Nakon što je zbog nameštanja utakmica izrečena doživotna suspenzija Marku Radonjiću, nekadašnjem košarkašu FMP-a i Borca, novi skandal potresa...

POVEZANE OBJAVE