ZAVIRITE U KATAR: Raj na zemlji, jednu od najbogatijih država na svetu! (VIDEO)

Kao što svi znamo, krajem godine se održava Svetsko prvenstvo u fudbalu, a domaćin je Katar. Ovo će biti prvo Svetsko prvenstvo koje će se igrati u arapskom svetu.

Na ovom prvenstvu će posledni put učestvovati 32 reprezentacije, jer će se od 2026. godine na Svetskom prvenstvu takmičiti čak 48 reprezentacija. Pošto se igra u Kataru, ovo prvenstvo se ne održava u uobičajenim mesecima, već se održava krajem novembra. Tačnije, turnir počinje 21. novembra a finale je zakazano za 18. decembar što je i Dan državnosti Katara. Ovo je ujedno i prvenstvo koje će trajati 28 dana.

Interesantno je da osim što će ovo biti prvo svetsko prvenstvo u arpskom svetu, razlikovaće se još u nečemu. Pored fudbala ovo Svetsko prvenstvo ima još jedan važan element, a to je nasleđe.

Osim fudbala fokus u Kataru je i na nasleđu, a to je misija, vizija i vrednost (kultura)

Vizija: Ona je uvek najteža za sagledavanje, ali je sada jednostavna. Iskoristite snagu fudbala da otvorite vrata u svet neverovatnih iskustva, kroz nasleđe koje će Katar ostaviti svetu posle Svetskog prvenstva.

Misija: Da proslavimo fudbal i region, da izgradimo međukulturno razumevanje i da razvijemo bezbroj mogućnosti. Domaćim prvenstva promoviše tekuću misiju Katara za održivu budućnost i trajno nasleđe za zemlju, Bliski istok, Aziju i svet.

Kultura: Katar je poznat po svojoj kulturi i tople dobrodošlice. Zemlja je ponosna što se prema gostima ponaša kao prema porodoci. Dovođenje Svetskog prvenstva na Bliski istok znači deljenje arapskih običaja i kulture sa svetom.

Organizatori turnira potrošili su veliki novac, a sve što se izgradilo koristiće se generacijama, ne samo u Kataru već i mnogo manjim zemljama. Kada se završi prvenstvo, stadioni će biti smanjeni, a sedišta će biti poklonjena. Neki stadioni će biti potpuno demontirani a njihovivi delovi biće prosleđeni u nekoliko zemalja.

A sada malo o toj zemlji.

Katar je zemlja koja se nalazi u Persijskom zalivu i ima 2.500.000 stanovnika. I ako je mala zemlja, na tom malom prostoru prednjači prestiž i bogatstvo kakvo se retko gde može videti. Glavni grad Katara je Doha, koja se mnogo se promenila u poslednjih tridesetak godina. Sada u glavnom gradu prednjače raskošni neboderi, luksuzni hoteli, ekskluzivni tržni centri, gde je nekada bila peščana obala.

O bogatstvu ove zemlje dovoljno govori podatak da su čak 14 odsto stanovništva dolarski milioneri. U celom Kataru postoji jedan distributer alkohola, i on je u vlasništvu države. Cena alkoholnih pića je velika, ali će na Svetskom prvenstvu biti smanjene.
Kada se radi o bezbednosti, Katar je najbezbednija zemljoa na Bliskom istoku zahvaljuljući strogim zakonima.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ABA LIGA NAJAVILA POLUFINALE: Mega na Zvezdu, postavili jedno pitanje pred okršaj

Košarkaši Mege plasirali su se u polufinale ABA lige. I to nakon dve ubedljive pobede protiv Cedevita Olimpije. Sada im je...

POVEZANE OBJAVE