ABA LIGA: Mega lakom pobedom prikucala Krku za dno

Košarkaši Mege ubedljivo su u Novom Mestu svladali Krku sa 79-62, u zaostaloj utakmici 16. kola regionalne ABA lige.

Srpski tim je veoma lako izašao na kraj sa rivalom koji je poslednjeplasiran na tabeli, pošto su vodili gotovo čitavim tokom meča, izuzev samog početka.

Već na dva i po minuta do isteka prve četvrtine poenima Luke Cerovine su stekli dvocifrenu prednost od 18-8, a do kraja ovog dela imali i +15 (23-8).

Iako su domaći košarkaši uspeli da se spuste i na 5 poena zaostatka, posle serije od 10-0 koju je košem zatvorio Juraj Macura, to je bilo kratkog daha i na poluvremenu je već sastav Vlade Jovanovića vodio sa 39-25 posle koša Boriše Simanića.

Sve do kraja je Mega održavala dvocifrenu razliku i nije izgledalo da će Krka moći da učini nešto više. Kako se meč bližio kraju prednost je dodatno rasla, do maksimalnih +23 (79-56).

Najbolji na utakmici bio je centar Mege Karlo Matković sa 14 poena, 8 skokova i 2 asistencije. Nikola Jović (6 skokova, 3 asistencije) i Matej Rudan (9 skokova) su zabeležili po 13, a Boriša Simanić 12 poena, uz još 6 uhvaćenih lopti.

U poraženom timu se najviše istakao mladi Leon Stregar, kome je skok falio za dabl-dabl učinak, pošto je upisao 13 poena i 9 skokova, dok je Rok Stipčević postigao 11 poena, na šta je dodao po 4 asistencije i skoka.

Mega trenutno zauzima 8. mesto, ali tek treba da se odigraju još četiri meča ovog zaostalog kola. Ipak, mladom timu je najbitnije da je obezbedio poziciju ispred čačanskog Borca i da neće morati u baraž sa osvajačem ABA 2 lige Zlatiborom, pošto nije moguće da jedna zemlja u prvom rangu ima više od pet predstavnika.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Novakov “dželat” smenio trenera!

Prvi teniser sveta Novak Đoković za sada nema najbolju sezonu i ne postiže razultate na koje smo navikli, a...

POVEZANE OBJAVE