ABA LIGA: Uzalud dominacija Marčinkovića, Cibona slavila posle velikog preokreta u hrvatskom duelu

Košarkaši zagrebačke Cibone pobedili su na domaćem parketu Zadar sa 80-73, u sklopu zaostalog meča 16. kola regionalne ABA lige.

Zagrepčani su do pobede došli posle velikog preokreta, pošto su već u drugoj četvrtini imali zaostatak od 16 poena.

Posle tri i po minuta igre nastupio je veliki nalet gostiju i serijom 15-2 već krajem ovog dela poveli su sa 23-10 posle koša Pavla Marčinkovića.

U drugom periodu je prednost rasla i do 16 poena razlike, ali je već krajem poluvremena viđena naznaka onog što će se desiti kasnije, kada je posle mnogo vremena zaostatak spušten na jednocifreni minus (43-34), nakon koša Danka Brankovića.

Prednost posle trojke Roka Prkačina nakon povratka na parket više nije bila dvocifrena do samog kraja, a tim Gašpera Okorna je polako stvari okretao u svoju korist, pa je pred ulazak u završnih 10 minuta bio na samo pola koša zaostatka (56-55), posle zakucavanja Matea Drežnjaka.

Kod rezultata 64-64 zagrebački tim je počeo da lomi protivnika i postepeno povećavao razliku do +9 u samoj završnici, zahvaljujući trojci Amara Gegića na 41 sekundi do kraja, kada više nije bilo ni najmanje dileme u vezi sa pobednikom.

Blistao je Pavle Marčinković, kome je skok falio za strašni dabl-dabl učinak, pošto je na kraju sakupio 25 poena, 9 skokova i 4 asistencije, ali ni to nije bilo dovoljno za trijumf njegovom tima.

U pobedničkom sastavu Amar Gegić je zabeležio 20 poena, uz 3 skoka i asistenciju, dok je Roko Prkačin imao 16 poena, 6 skokova i asistenciju.

Nijedan od timova nije uspeo da izbori plasman u plejof, a nije strahovao ni za opstanak.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PRVI PUT U ISTORIJI: Drugi susret večitih u kratkom vremenskom roku

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana  igraju danas novi, 174. večiti derbi. Crveno-beli su nedavno slavili u prvenstvenom sa 3:2, a...

POVEZANE OBJAVE