Novi tesan poraz FMP-a, sjajni Tasić i Džons

Košarkaši FMP-a poraženi su u svojoj dvorani u Železniku sa 77-75 od Cedevita Olimpije, u sklopu odloženog 16. kola regionalne ABA lige.

Tim iz Železnika je bio bolji na početku i već u prvoj deonici stigao do +10 (19-9) posle koša Danila tasića.

Ipak, već do kraja ovg perioda gosti iz Ljubljane su prvo izjednačili preko bivšeg igrača upravo FMP-a Marka Radovanovića, a zatim i poveli trojkom Jake Blažiča (24-21).

Drugi kvartal je ponovo pripao timu Jurice Golemca, pa je samo uvećavao prednost, do maksimalnih 14 poena razlike (44-30), posle trojke Eda Murića na nešto više od dva minuta do isteka prvog poluvremena.

Stečenu zalihu su gosi održavali i tokom treće četvrtine, ali je uglavnom bila jednocifrena, osim nakon trojke Zorana Dragića za 52-40. Ipak, FMP je počeo da se diže tada i do kraja četvrtine je usled serije 7-0 prišao na samo dva poena manjka (60-58).

Na startu poslednjih 10 minuta serija je produžena na 11-0, posle pogodaka Brajsa Džonsa i Ranka Simovića, a do kraja je meč protekao u potpunoj neizvesnosti, na šta je FMP navikao košarkaške ljubitelje ove sezone.

Činilo se da će možda biti ključna trojka Danila Tasića za 72-68 na manje od dva minuta do kraja, ali se mnogo toka dešavalo posle toga.

Brajs Džons je na 24 sekunde do kraja pogodio sa distance iz driblinga, a potom je Ebuka Izundu faulirao Zeka Ogasta, koji nije poznat po kvalitetnom izvođenju bacanja, ali mu je ruka bila mirna i realizovao je oba, pa je Olimpija vodila sa 75-74, a to potom ponovio i na tri sekunde do kraja za konačnu pobedu, posle polovičnog učinka Tasića na suprotnoj strani.

Brajs Džons je bio najefikasniji igrač utakmice sa 23 poena, uz 7 asistencija i 4 skoka. Odličan je bio i Danilo Tasić sa 20 poena, 6 skokova i 4 asistencije, dok je Ebuka Izundu zabeležio 16 poena, uz 6 skokova i asistenciju.

Međutim, ni tri najefikasnija igrača nisu pomogla timu Nenada Stefanovića da trijumfuje u novoj neizvesnoj završnici ove sezone.

U pobedničkom timu je Zek Ogast upisao 15 poena, uz 6 skokova i 2 asistencije, Jaka Blažič je imao 13 poena i 5 skokova, a Melvin Edžam 11 poena, na šta je dodao i 6 skokova i asistenciju.

Oba tima biće učesnici plejofa, pošto su obezbedili plasman među najboljih šest timova lige.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Nikola Jokić postavio novi rekord NBA lige

Srpski centar Nikola Jokić postavio je novi rekord NBA lige. Reprezentativac Srbije je postao prvi košarkaš u NBA koji je...

POVEZANE OBJAVE