ĐOKOVIĆ: U tenisu imamo pravilo koje je Vimbldon prekršio

Novak Đoković savladao je danas Karena Hačanova u polufinalu Srbija opena sa 2-1 u setovima (4:6, 6:1, 6:2) i u finalu će igrati protiv njegovog sunarodnika Andreja Rubljova, koje je lako izašao na kraj sa Italijanom Fabijom Fonjinijem.

Novak je u jedinom dosadašnjem meču savladao Rubljova, na završnom masters turniru u Torinu krajem prošle godine, ali jasno je da su sada prilike drugačije.

Uslovi su bili drugačiji, podloga, nadmorska visina… Nikada nismo igrali na ovoj podlozi. U finalu dajete maksimum, sve što vam je ostalo u rezevroaru. Andrej je jedan od najuspešnijih igrača poslednjih godina, ima kontinutet u Top 10. Traži da kontroliše tok meča. Znam šta mi je činiti. Pričao sam sa Goranom o taktici. Nadam se i boljem početku, neka bolji pobedi, poručio je najbolji teniser sveta.

Đoković je istakao da se sve više bliži željenoj formi.

U svim mečevima dobro sam osećao loptu. Dobro sam servirao, diktirao igru, drugi i treći set je bio dobar. Svaka pobeda mi je važna. Sjajna podrška mi je dala motiv da igram najbolji tenis i borim se do kraja. Sve sam bliže željenoj formi, smatra Đoković, koji vidi i dobre strane činjenice da je na sva tri meča koja je odigrao morao da juri zaostatak i igra tri seta.

To nije bio plan, gledam uvek da meč dobijem u dva. Nosite se s onim što imate na terenu i gledate da se izvučete. Uzimajući u obzir manjak mečeva, dobro je što sam igrao sve u tri seta. Fizički sam dobro, samouvereniji sam. Uvek može mnogo bolje, ali na dobroj sam putanji. Sutra me očekuje najteži meč turnira. Hvala mu što je došao u Beograd, ne treba to zaboraviti ni njemu ni Karenu. Ipak smo najniža kategorija turnira, ali izabrali su nas pre Barselone, to nam puno znači za organizaciju turnira, rekao je Novak.

On se potom osvrnuo i na nezavidan status u kom su se našli ruski teniseri, pošto im je zbog geopolitičke krize u Ukrajini zabranjen nastup na Vimbldonu.

Kada kažem politika, ima je u sportu. Rukovodeća tela i organizacije, strukture su tu. Politika je generalan termin. Ne valja kada se politika na višem nivou meša u naš sport. Stojim pri onom što sam rekao, nema potrebe za suspenzijom sportista, posebno tenisera. Ne vidim kako oni doprinose bilo čemu što se dešava u ratu. U tenisu imamo pravilo da nema diskriminacije: Pravilo je da se igra po renkingu, ne nacionalnosti. Vimbldon je to prekršio. ATP i PTPA su izašli sa izjavama, a ja sam to podržao, jasan je bio najbolji teniser sveta.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Partizan bez najboljeg na derbiju!?

Fudbaleri Partizana u subotu protiv Crvene zvezde imaju priliku da uhvate poslednji voz u borbi za titulu šampiona Srbije. Crveno-beli...

POVEZANE OBJAVE