Pokuševski o Partizanu, NBA, reprezentaciji: Previše stranaca u srpskoj košarci

Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski privukao je pažnju poslednjih dana pošto je bio gost na utakmici Partzana protiv Burse, u okviru 1/8 finala Evrokupa.

On je objasnio da je od malena navijač crno-belih.

Od malena navijam za Partizan kao i cela moja porodica. Pratim, iako je vremenska razlika ta koja mi to otežava, ali pratim rezultate i stvarno sam srećan kada pobeđuju i kada su uspešni. Bio sam na utakmici protiv Burse i uživao sam, zahvalan sam Partizanu na tome, rekao je Pokuševski.

Naredna sezona u NBA mu je jako bitna jer ga očekuje potpis novog ugovora.

Imam još sledeću sezonu, pred početak ove moram da potpišem ugovor za narednu sezonu. Imam još vremena da radim i postanem bolji igrač u Oklahomi i da im se odužim za to što su me draftovali. Za sada mi je jako važan napredak, da budem svake sezone što bolji, uvek može bolje, bitan mi je napredak, da iskoristim ovo sledeće leto da se pripremim dobro. Mlad smo tim, nismo najbolji u ovom trenutku, ali bolji u odnosu na prošlu sezonu. Treba vremena da se naučimo jedni na druge i da budemo što bolji i bolji.

Planovi sa reprezentacijom? Imao je sasatanak sa selektorom Pešićem.

Imali smo večeru u Oklahomi, proveli smo se i ispričali. Dugo je leto pred nama, nismo odlučili ništa još. Postoji mogućnost da zaigram.

Pokuševski se rano otisnuo u inostranstvo pošto je otišao u Olimpijakos. Ističe da mu je žao što nije zaigrao u Srbiji.

Gubi se dosta, strani igrači igraju u domaćim klubovima. Mi bismo sigurno voleli da je drugačije, da naši igrači igraju ovde. Finansijski je motiv u pitanju ili nešto drugo. Mladi igrači koji odlaze tako rano, oni ostanu u inostranstvu do kraja karijere, što je malo tužno. Nije lako privići se, od jezika koji se mora savladati, sve je drugačije. Porodica nije najbliža, ali ako postoji cilj u glavi, može da se prođe brzo kroz to, zavšio je srpski košarkaš.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Jokić sa saigračem ostvario veliko dostignuće po prvi put u istoriji!

Košarkaši Denver Nagetsa savladali su Lejkerse i u trećoj utakmici na startu plejofa i tkao se nalaze nadomak popbede...

POVEZANE OBJAVE