PRED NAJBITNIJI IZAZOV: Pobeda Borca za kraj ABA lige, Pecarski zatrpao koš Barana

Košarkaši Borca iz Čačka savladali su Mornar iz Bara na domaćem parketu sa 91-78, u sklopu zaostalog 16. kola regionalne ABA lige.

Ovo je bila poslednja utakmica Čačana u ligaškom delu, ali zbog pravila koja nalažu da jedna zemlja ne može imati više od pet predstavnika u elitnom rangu, tek im sledi baraž protiv Zlatibora, kao osvajača ABA 2 lige, preko kog moraju da izbore opstanak. U ovakvoj situaciji se nalaze kao najlošije plasirani tim iz Srbije u prvoj ABA ligi.

Tokom čitavog prvog poluvremena timovi su se smenjivali u vođstvu, koje nije prelazilo više od 7 poena razlike, koliko je čačanski tim imao tokom prve deonice posle poena Dude Sanadzea (15-8).

U trećem kvartalu je primat preuzeo crnogorski tim, koji je u jednom trenutku vodio i sa +9 (62-53), posle trojke koju je pogodio Aleksandar Lazić.

Međutim stvari su se potpuno preokrenule u poslednjoj četvrtini, na početku koje je Borac nanizao veliku seriju od čak 15-0, u okviru koje se najviše istakao Ilija Đoković sa dve ubačene trojke, dok ju je zatvorio na isti način Novozelanđanin Hanter Hejl. Time je sastav Marka Marinovića poveo sa 75-66, posle čega više nije bilo povratka za Mornar.

Uroš Čarapić je na minut i po do kraja doneo i prvu dvocifrenu prednost na utakmici (86-76), koja je dodatno porasla do poslednjeg zvuka sirene.

Još jednu blistavu partiju pružio je Vladimir Mihailović sa 25 poena, 6 asistencija i 2 skoka, ali ni to nije bilo dovoljno za trijumf njegove ekipe.

Na drugoj strani je žestoko odgovorio Marko Pecarski sa 24 poena, 6 skokova i asistencijom. Pored njega, Marko Jeremić je zabeležio 12 poena, 4 asistencije i 2 skoka, a Hanter Hejl 11 poena, 6 skokova i 4 asistencije.

U Mornaru je pored Mihailovića dobar bio i Aleksandar Lazić, kome je skok falio za dabl-dabl, pošto je na kraju sakupio 11 poena, 9 skokova i 2 asistencije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ISPUSTILI DOBIJENO: Novi Beograd od +4 do poraza

Vaterpolisti Novog Beograda izgubili su meč regionalne Premijer lige od splitskog Jadrana 14:12. Kao domaćini turnira. Po četvrtinama (3:3, 6:3,...

POVEZANE OBJAVE