Zvezda rutinski protiv Igokee pred pauzu

Crvena zvezda – Igokea 85:66 (20:11, 23:22, 20:14, 22:19)

Košarkaši Crvene zvezde, pobedili su Igokeu, u odloženom meču 16. kola ABA lige. Revanširali su im se za poraz u prvom delu sezone. Čitav meč je bio u znaku domaćina, koji timu iz Laktaša nije dozvolio da im se približi.

Gosti su poenima Dešona Stivensa otvorili meč. Odmah na startu su imali seriju 5:0. Potom su crveno beli uzvratili trojkom. Tim iz Laktaša, već je na početku stekao prednost. Zvezda je brzo došla do egala, i izjednačila na 11:11. Kasnije su prvi put poveli trojkom Marka Simonovića.

Serijom 12:0, domaći tim je ubedljivo završio prvi period. Druga četvrtina je počela veoma efikasno, a Zvezda održava vođstvo. Igokea je znatno bolja poenterski, pokušavajući da stigne rezultat. Uspeli su da priđu na pet poena minusa. Zvezda je odbila taj nalet, i napravila dvocifrenu razliku.

Sa 43:33 za domaćina se otišlo na odmor.

Najbolji u Zvezdinom timu je Nikola Kalinić sa 11 poena. Nejt Volters je zabeležio 7 koševa. Niko u timu Igokee nije dvocifrena, a Nikola Tanasković je sa osam poena najefikasniji.

Igokea je serijom 4:0 otvorila drugo poluvreme. Zvezda je prekinula niz poenima Erona Vajta. Igokea ponovo pojačava, i stiže na pet poena minusa. Ipak, i taj trzaj ekipe iz Laktaša je odbijen serijom 5:0 Zvezde. Ponovo su se vratili na dvocifreni plus.

Tokom treće četvrtine, imali su maksimalnih 16 poena viška crveno beli. Sa tim rezultatom su otišli na pauzu pred poslednju deonicu.

I tu je Zvezda nastavila sa dobrom napadačkom igrom. Rutinski su priveli meč kraju.

Crvenu zvezdu je sa 16 poena predvodio Nikola Kalinić. Ostin Holins je imao 13 koševa, a Marko Simonović je dodao 11 poena.

U timu Igokee, istakao se Antabija Voler sa 16 koševa. Dešon Stivens ga je pratio sa 13 poena.

Zvezda i Igokea, možda će se susresti i u polufinalu regionalnog takmičenja.

Tim iz Laktaša, prvo mora da u seriji na dve pobede eliminiše Cedevita Olimpiju. Ta serija počinje naredne subote.

Foto: ABA Liga/ Dragana Stjepanović

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NIJE SE DOMOGAO PLEJ-OFA: NBA liga dodelila nagradu Kariju (VIDEO)

Košarkaši Golden Stejta ove sezone ispali su u prvoj rundi plej-ina NBA lige. Izbacili su ih Sakramento Kingsi, koji su...

POVEZANE OBJAVE