DA PRAZNICI SVIMA BUDU ISTI: Kompanija Meridian obradovala mališane u Klinici za hematologiju u Kragujevcu

Sledeći višegodišnju praksu ulaganja u poboljšanje uslova rada zdravstvenih ustanova, kao i pomoći onima kojima je ista potrebna, u danima velikog hrišćanskog praznika, kompanija Meridian je još jednom pokazala da je solidarnost ispred statističkih podataka i poslovnih uspeha.

Kompanija Meridian je prethodnih godina učestvovala u brojnim humanitarnim akcijama i nesebično pomagala svoje sugrađane, a novom donacijom Klinici za hematologiju u Kragujevcu opravdala epitet društveno odgovorne grupacije.

Klinika za hematologiju Kliničkog centra Kragujevac postoji već 30 godina i sa svoja 33 kreveta godišnje uradi preko 12.000 pregleda, uključujući i 2.300 hospitalizacije. U okviru ove ustanove funkcioniše i Dnevna bolnica, čiji su korisnici neretko i mališani koji dolaze na dnevne terapije i vode najteže bitke protiv opakih malignih oboljenja.

U ovakvim okolnostima, i roditelji obolelih mališana, osim brige o zdravlju svojih najmilijih, bore se i sa pratećim problemima – velikim finansijskim troškovima, što posebno važi za porodice čije je mesto stanovanja izvan Kragujevca.

Kako bi praznične dane koji su pred nama proverli u radosti i igri, kompanija Meridian je mališanima, korisnicima usluga Dnevne bolnice ove Klinike, obezbedila praznične paketiće sa knjigama i igračkama, a njhovi osmesi bili su dovoljan dokaz da je urađena ispravna stvar.

Na taj način, zaposleni u ovoj kompaniji još jednom podsećaju da suština praznika nije u bogatoj trpezi i dobrom provodu, već u posvećivanju pažnje i ljubavi svojim najbližima, a posebno mališanima koji, umesto u bezbrižnom odrastanju, iste provode boreći se za ozdravljenje.

– Uskršnji praznici su u Meridianu tradicionalno dani humanosti, zajedništva i darivanja. Ovo se posebno odnosi na naše najmlađe sugrađane, mališane – heroje, koji se sa tako malo godina već bore za ozdravljenje od najtežih bolesti. Njihovi osmesi i radost koju su podelili sa nama nemaju cenu, i zato će borba za što bezbolnije lečenje najmlađih onkoloških pacijenata širom Srbije i njihovo materijalno obezbeđivanje ostati prioritet naše kompanije i u narednom periodu – istakao je Damjan Stamenković, šef marketinga kompanije Meridian.

Odlučujuća podrška malim herojima – humanitarni turniri, licitacije…

Velika zdravstvena kriza oličena u pandemiji virusa korona nije davala predaha ni u trci sa vremenom protiv drugih izazova – retke i opasne bolesti svakodnevno pogađaju naše najmlađe sugrađane. Pobede na humanitarnim licitacijama u saradnji sa našim olimpijcima, 100.000 dinara doniranih za svaku medalju srpskih sportista na OI u Tokiju, organizovanje košarkaških turnira u saradnji sa Humanitarnom organizacijom „Srbi za Srbe“, hitne donacije za odlazak na lečenje u inostranstvo – samo su deo Meridanove pobedničke humane misije zahvaljujući kojoj su šansu za nov život dobili Sofija Markuljević, Boško Gugleta, Lana Lazarević, Lenka Anđelković, ali i štićenici Instituta za majku i dete, Svratišta za decu Novi Beograd, Dom za decu i omladinu Banja Koviljača…

Dva miliona evra za zdravstvo Srbije i regiona

Još od prvog dana pandemije, Meridian neprestano osnažuje ustanove i pojedince na prvoj liniji i „crvenoj zoni“ borbe protiv koronavirusa. Dva miliona evra donacija u vidu medicinske i tehničke opreme dopremljeno je u preko 60 gradova i opština, a neumorni volonteri stigli su u više od 100 zdravstvenih ustanova Srbije i regiona.

Kompanija je aktivno promovisala i kampanju masovne imunizacije stanovništva u Srbiji, organizujući posebne pogodnosti za svoje korisnike koji dostave dokaz o obavljenoj vakcinaciji i adaptirajući svoje poslovnice u vakcinalne punktove. Takođe, priključila se i finansijski pomogla globalne projekte, poput UNICEF programa.

Košarkaši FMP Meridian i Crvene zvezde igrali za Lanu i Lenku

Igra pod obručima čarobna je ne samo zbog toga što se u sekundi sve može preokrenuti, već i zato što se na jednom meču može izvojevati veliki broj pobeda. Tako su košarkaši FMP Meridian i Crvene zvezde u ovoj sezoni ABA lige odigrali jednu od najvažnijih utakmica svojih karijera.

Košarkaši ova dva tima svojim preciznim šutevima pomogli su devojčicama Lani Stefanović i Lenki Anđelković da brže pobede u borbi za zdravlje, jer je kompanija za svaku trojku u dvorani u Železniku spremila po 20.000 dinara koji će biti donirani porodicama.

Velika kampanja u borbi protiv SMA

Meridian već nekoliko godina svojim donacijama posebno podržava borbu mališana, njihovih roditelja i domaćih humanitarnih fondacija za blagovremeno lečenje od SMA. Veliko košarkaški mečevi kao pozornica humanosti nisu novost u ovoj kompaniji.

Tako je lider u industriji igara na sreću prošle godine, organizacijom međunarodnog košarkaškog turnira u šutiranju trojki kako bi se prikupila sredstva za lečenje male Sofije Markuljević, a ove godine pobedom na humanitarnoj licitaciji svojom donacijom pomogao je da Boško Gugleta na vreme otputuje u inostranstvo i započne lečenje od iste bolesti.

Meridian – uvek tu za one kojima je pomoć potrebna.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SPEKTAKL U NAJAVI: Direktan prenos meča Partizan – Olimpijakos možete pratiti na ovom kanalu

U okviru 32. kola Evrolige košarkaši Partizana večeras u prepunoj Areni dočekuju Olimpijakos. Partizan je trenutno na deobi 10. mesta...

POVEZANE OBJAVE