Olimpijakos umalo prokockao +15 u Monaku, sledi težak zadatak za Obradovićeve izabranike

Košarkaši Olimpijakosa savladali su kao gosti Monako sa 87-83 u trećem meču četvrtfinalne serije Evrolige.

Tokom prvog poluvremena su se ekipe smenjivale u prednosti koja ni u jednom trenutku nije bila značajnija. Ključna je bila treća deonica koju je grčki velikan dobio sa 26-17.

U toku iste je na nešto više od tri minuta do kraja Saša Vezenkov trojkom doneo prvo dvocifreno vođstvo (62-51), koje je pri kraju ovog dela naraslo i do 15 poena razlike (71-56).

Usledila je serija domaćina od čak 11-0 u prvoj fazi trećeg kvartala, koju je zatvorio Vil Tomas trojkom, kada je njegov tim prišao na samo 4 poena zaostatka (73-69).

Na tom talasu su uspeli čak i da povedu na minut i po do kraja trojkom Parisa Lija (80-79), ali su u penal-završnici crveno-beli ipak odbili taj nalet i poneli brejk iz Kneževine.

Dvejn Bejkon je bio najefikasniji na utakmici sa 21 poenom, na šta je dodao i 2 skoka i asistenciju. Odlično su ga u Monaku ispratili Vil Tomas sa 15 poena i 8 skokova, kao i Majk Dejms sa 13 poena, 8 asistencija i 5 skokova.

Kod pobednika najbolji su bili Kostas Slukas sa 21 poenom, 4 skoka i 2 asistencije, i Aleksandar Vezenkov kome je skok falio za dabl-dabl učinak, pa je na kraju sakupio 17 poena, 9 skokova i 2 asistencije.

Srpski košarkaš Danilo Anđušić imao je 3 poena i skok za 13 i po minuta provedenih u igri.

Olimpijakos sada vodi sa 2-1 u seriji i teško je, s obzirom na njihov bilans u Pireju ove sezone, očekivati da će tim koji vodi Saša Obradović moći da ostvari i drugu pobedu na gostovanju u ovoj seriji i produži nadu za plasman na fajnal-for koji će se održati u Beogradu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Panatinaikos poražen od Makabija nakon preokreta, uzalud odlična partija Lesora (VIDEO)

Košarkaši Makabija savladali su Panatinaikos u OAKA areni sa 91-87, u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige. Iako su Zeleni tokom druge...

POVEZANE OBJAVE