POZNAT POSLEDNJI POLUFINALISTA EVROKUPA: Dva španska tima u borbi za trofej

Košarkaši Valensije plasirali su se u polufinale Evrokupa pobedom na svom parketu nad francuskim Levaloom sa 98-85.

Španski tim je od samog početka vodio protiv Partizanovog protivnika u grupi, a najviše što su gosti uspevali jeste da razliku spuste na jednocifrenu i time unesu neizvesnost tokom poslednje deonice.

Već u početnoj fazi drugog perioda poenima Van Rosoma Valensija je ostvarila dvocifrenu prednost (39-28), koja je bila na snazi tokom većeg dela meča do kraja.

Do poluvremena su uvećali višak do +16, ali je posle 20 minuta gostujući tim uspeo da malo niveliše zaostatak i održi nadu.

Iako se činilo da su krenuli ka uspostavljanju egala posle trojke Vila Kamingsa za 63-56, ubrzo je španski predstavnik ponovo dodao gas i došao do visoke prednosti koju je održavao sigurno do poslednje četvrtine.

Francuski tim nije predavao i nije dozvoljavao da duel bude rešen u ranoj fazi poslednjeg kvartala, ali nije mogao da uradi ništa značajnije.

Ubedljivo najefikasniji na utakmici bio je Vil Kamings sa 31 poenom, na šta je dodao i 4 skoka i 3 asistencije. Dobro ga je pratio i Džordan Mekre sa 20 poena i 3 asistencije, ali nisu bili dovoljni za pobedu.

U Valensiji je Kubanac Hasijel Rivero upisao 21 poen, dok je Bojan Dubljević imao dabl-dabl učinak sa 16 poena i 13 skokova, na šta je dodao i 2 asistencije.

Valensija će u polufinalu igrati protiv Virtusa iz Bolonje.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NAKON OSVAJANJA SKUDETA: Inter dovodi 3 vrhunska pojačanja za narednu sezonu!

Plan Đuzepea Marote je jasan: Direktor Intera želi da prodajom nekih igrača zaradi 100 miliona evra i da od...

POVEZANE OBJAVE